Haberler

Çocukluktan başlayan eski para merakı koleksiyoncu yaptı

Güncelleme:

İzmir'in Konak ilçesinde yaşayan Mehmet Zülküf Tamtekin, birçok ülkenin tedavülden kalkmış paralardan oluşan koleksiyonu görenlerin ilgisini çekiyor. Tamtekin, yurt içi ve yurt dışından müşterilerinin olduğunu belirterek internet üzerinden al-sat yapıyor.

- Çocukluktan başlayan eski para merakı koleksiyoncu yaptı

İZMİR - İzmir'in Konak ilçesinde yaşayan Mehmet Zülküf Tamtekin, birçok ülkenin tedavülden kalkmış paralardan oluşan koleksiyonu görenlerin ilgisini çekiyor.

Çocukluktan gelen para koleksiyonu merakını restoran işletmeciliğinden emekli olduktan sonra tarihi İzmir Kemeraltı Çarşısı Kızlarağası Hanı'nda dükkan açarak işi haline getiren Mehmet Zülküf Tamtekin, hemen hemen her ülkenin kağıt ve demir para birimini bulunduruyor. Tamtekin, yurt içi ve yurt dışından müşterilerinin olduğunu belirterek internet üzerinden al-sat yapıyor.

25 yıllık hobisi işi haline geldi

Hobisinin işi haline geldiği söyleyen Mehmet Zülküf Tamtekin, "Yaklaşık 25 senedir para koleksiyonu yapıyorum. İnternet üzerinden insanlarla iletişime geçerek koleksiyonumdaki eksik paraları da tamamlamaya çalışıyorum. Bu işi hem hobi hem de ticaret hedefli yapıyorum. Yurt dışından gelenler ve internet üzerinden satış yapanlar bizi sosyal medya hesaplarımızdan buluyor. Daha sonra anlaşırsak ticaretimizi yapıyoruz.

"150 adet bulunan 1948 yapımı 2 tane yarım kuruş sattım"

Hemen hemen her ülkenin para birimini bulundurduğunu dile getiren Tamtekin," Türkiye Cumhuriyeti ve yabancı yapımı para koleksiyonum var. Koleksiyonda demir ve kağıt paralarım bulunuyor. Piyasada sadece 150 adet üretilmiş 1948 yapımı 2 tane yarım kuruş sattım. Bu benim için ve koleksiyoncular için çok değerli bir durum. En değerli paralarım Osmanlı paraları, onların değerleri 10 ile 15 bin TL arasında değişkenlik gösteriyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title