Haberler

Çin'in Xinjiang Pilot Serbest Ticaret Bölgesi faaliyete geçti

Güncelleme:

Çin'in kuzeybatısındaki sınır bölgelerinde bir ilk niteliğinde olan Xinjiang Pilot Serbest Ticaret Bölgesi resmen faaliyete başladı. Bölgesel Yönetim Başkanı Erkin Tuniyaz, serbest ticaret bölgesinin yüksek standartlı ve yüksek kaliteli inşasını ilerletmek üzere Xinjiang'ın kendi kaynaklarını, coğrafi avantajlarını ve endüstriyel temelini devreye sokacağını söyledi.

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin Horgos kentindeki bir demiryolu limanında konteyner yükleyen bir vinç görülüyor, 11 Mayıs 2023. (Fotoğraf: Hao Zhao/Xinhua)

URUMQİ, 2 Kasım (Xinhua) -- Çin'in kuzeybatısındaki sınır bölgelerinde bir ilk niteliğinde olan Xinjiang Pilot Serbest Ticaret Bölgesi Çarşamba günü resmen faaliyete başladı.

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin merkezi Urumqi'de serbest ticaret bölgesi için bir açılış töreni düzenlendi. Bölgesel Yönetim Başkanı Erkin Tuniyaz, serbest ticaret bölgesinin Urumqi, Horgos ve Kashgar'daki alanları kapsayan üç bölgesi için ruhsat verdi.

Pilot serbest ticaret bölgesi yaklaşık 180 kilometrekarelik bir alana yayılıyor.

Tuniyaz, serbest ticaret bölgesinin yüksek standartlı ve yüksek kaliteli inşasını ilerletmek üzere Xinjiang'ın kendi kaynaklarını, coğrafi avantajlarını ve endüstriyel temelini devreye sokacağını söyledi.

Serbest Ticaret Bölgesi'nin, Xinjiang'ın iç ve dış pazarların "ikili dolaşımına" entegre olmasına büyük katkı sağlaması, Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin ana bölgesinin kalkınmasını desteklemesi, ayrıca Asya ile Avrupa arasında bir "altın kanal" ve Çin'in batıya açılımı için bir köprü inşa edilmesinde önemli rol oynaması bekleniyor.

Devlet Konseyi, yeni dönemde reform ve dışa açılmayı teşvik edecek önemli bir stratejik hamle olan Xinjiang Pilot Serbest Ticaret Bölgesi'nin kurulumuna ilişkin olarak Salı günü genel bir plan yayımlamıştı.

Plan, reform açısından Serbest Ticaret Bölgesi'ne daha fazla özerklik tanıyarak bölgenin diğer serbest ticaret bölgelerinden daha farklı yollar keşfetmesine ve Xinjiang'a özgü yahut Xinjiang'ın avantajlı olduğu sektörleri geliştirip genişletmesine imkan verecek.

Kaynak: Xinhua / Ekonomi

Pilot Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title