Haberler

Çiftçiler, kullanmadıkları trafo için gelen faturalara tepki gösterdi

Güncelleme:

Kütahya'nın Altıntaş ilçesi Eymir köyündeki çiftçiler, hiç kullanmamalarına rağmen gelen elektrik faturalarına tepki gösterdi. Bir çiftçi, kullanmadıkları trafoyu kapattırmadıkları gerekçesiyle gelen faturalar için 'Bizden niye para alıyorlar, biz onu anlamıyoruz. Anlatsınlar bize. Her şeyi sıfır, tüketim sıfır, sıfır, sıfır. Ceza, üç bin (lira)' dedi.

Kütahya'nın Altıntaş ilçesi Eymir köyündeki çiftçiler, hiç kullanmamalarına rağmen gelen elektrik faturalarına tepki gösterdi. Bir çiftçi, kullanmadıkları trafoyu kapattırmadıkları gerekçesiyle gelen faturalar için "Bizden niye para alıyorlar, biz onu anlamıyoruz. Anlatsınlar bize. Her şeyi sıfır, tüketim sıfır, sıfır, sıfır. Ceza, üç bin (lira)" dedi.

Eymir köyü çiftçileri, elektrik dağıtım şirketi tarafından kendilerine kesilen faturalara tepki gösterdi. Geçtiğimiz yıl üretim dönemindeki elektrik kullanım sürecinden itibaren sıfır kullanım olmasına rağmen, çiftçiler trafoyu kapattırmadığı için her bir aboneye 'Trafo boşta kaybı' adı altında fatura gönderildi.

Çiftçiler, Eymir Köyü Muhtarlığı önünde toplantı. Çiftçilere, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap da destek verdi. Bir çiftçi, şunları söyledi:

"Hiç elektrik tüketmediğimiz halde bize trafo başı üçer bin lira ceza yazdılar. Bu cezaların neden olduğunu, sorduk. Dairede, 'ödeyeceksin' dediler. Ben de gittim, bunları resmi makamdan büyük yerlere bildirdim. Niye para alıyorlar bizden, biz onu anlamıyoruz. Anlatsınlar. Her şeyi sıfır. Borcum yok. Tüketim sıfır, sıfır, sıfır. Ceza, 3 bin (lira)."

Ödememiz gerektiğini söylediler. Ben de resmi rakamlara bunları ilettim. Bizden niye para alıyorlar, biz onu anlamıyoruz. Anlatsınlar bize. Her şey sıfır, tüketim sıfır, ceza 3 bin lira" ifadelerini kullandı.

Çiftçinin mağdur edilmemesi gerektiğine dikkat çeken CHP'li Kasap ise, "Köyden şehre göçün sebeplerinden biri de bu.  Zaten mazotta bir soygun var. Mazotta mağdur ediliyorsunuz.  İlk ve son endeks sıfır. Hiç kullanılmıyor. 'Trafo boşta kaybı' adı altında 2 bin 600 lira… Ayırıcıdan da kapatılmış aslında" dedi.

"KAPATTIRSAK DA KAPATTIRMASAK DA BİZDEN PARA ALIYORLAR"

Bir başka çiftçi de trafoyu kapattırmadıkları için gelen faturanın, kapattırdıklarında da geldiğini söyledi. Açma kapama bedelinin faturaya yansıtıldığını söyleyen çiftçi, "Kapattırdığımız için 3 bin lira geliyorsa, kapattırınca da bin 500 lira geliyor. Kapattırsak da kapattırmasak da bizden para alıyorlar. Soygun bu" diye konuştu.

Çiftçiler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da mektup yazdı. Mektupta şu ifadeler kullanıldı:

"Kütahya ili, Altıntaş ilçesi, Eymir köyünden yazıyorum. Sayın Başkanım ben köyde çiftçilik yapmaktayım, ekte sunduğum Zorlu Enerji firması tarafından adıma kayıtlı sulama su saatime 20.10.2022 ilk okuma ve 31.05.2023 son okuma ile 2.829,80.41 elektrik faturası tarafıma tebliğ edildi. Benim ilk okuma ile son okuma arasında bir elektrik tüketimim asla olmadı, geçen yılın elektrik fatura bedelini ödedim. Benim geçmişe yönelik elektrik borcum yoktur. Şimdi köyümüzde benim gibi çiftçilik yapan en az 15-20 hane insanın hepsine aynı fatura standart kesilerek gönderildi. Ben mağdur oldum. Bize bu fatura bedellerini ödememiz için baskı yapılmaktadır, bizler çiftçilik yaparak hayatımızı sürdürüyoruz bu fatura bedellerini ödememiz bizleri ve ailemizi zor durumda bıraktı. Bu hususta gerekli inceleme ve soruşturma yapılarak usulsüz kesilen bu cezaların iptalini saygı ile arz ederiz."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Altıntaş Kütahya Eymir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title