Haberler

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, hükümetin sulama kooperatiflerini sulama birliklerine devretmeye hazırlandığını belirterek, "Amaçları küçük çiftçi ve işletmeleri tasfiye etmektir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, hükümetin sulama kooperatiflerini sulama birliklerine devretmeye hazırlandığını belirterek, "Amaçları küçük çiftçi ve işletmeleri tasfiye etmektir" dedi. Öz, önerge vererek doludan zarar gören çiftçilerin borçlarının bir yıl faizsiz olarak ertelenmesi talebinde bulunduğunu söyledi.

Sakine Öz, Salihli'nin Kabazlı köyündeki Sulama Kooperatifinin Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, siyasi gündemden söz ettikten sonra suyun sulama ve insan için önemine değindi. Öz, suyun zannedildiği kadar bol bulunmadığını, bu nedenle su kullanımında titiz davranılması gerektiğini belirtti. Manisa genelinde 80 civarında sulama kooperatifi olduğunu anlatan Sakine Öz, bunların bazılarının Kabazlı Köyü Sulama Kooperatifi gibi başarılı işlere imza atarak ortaklarını modern sulama tesislerine kavuşturduklarını söyledi. Bazı kooperatiflerin ise sulamada kullanılan elektriğin pahalı olmasından dolayı geçen yıllardan borçları olduğunu yapılanmaya rağmen bu borçları ödemekte zorlandıklarını anlatan Sakine Öz; hükümetin bunları bahane ederek sulama kooperatiflerini Sulama Birliklerine devretmeye çalıştığını bunda amacın küçük çiftçi ve işletmeleri tasfiye etmek olduğunu belirtti.

Milletvekili Öz, CHP olarak Türk çiftçisine ve tarımına önem verdiklerini diğer milletvekili arkadaşları ile beraber hafta sonu Ankara'dan Manisa'ya geldiklerinde köyleri dolaştıklarını yerinde tespit ettikleri sorunları ilgililere aktardıklarını vurguladı. Geçen haftalarda bazı köylerde dolu felaketi yaşandığını ve ürecilerimizin zarar gördüğünü söyleyen Öz, felaketin ertesi günü köylere giderek dolunun verdiği zararı yerinde tespit ederek çiftçilerimizin derdine ortak olduğunu anlattı.

Konuyla ilgili

Meclis'te söz aldığını ve yazılı soru önergesi vererek doludan zarar gören çiftçilerin borçlarının bir yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmesi talebinde bulunduğunu belirten Sakine Öz; "Dolunun çiftçimize verdiği zararı iktidar partisi milletvekilleri de gördü. Çiftçimizin derdini çözmesi gereken hükümettir. Ancak, hükümet yetkililerinin bu konuda herhangi bir girişimde bulunmamasını kınıyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Cumhuriyet Halk Partisi Sakine Öz Salihli Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title