Haberler

CHP lideri Özel: En düşük emekli maaşı 17 bin olana kadar mücadele edeceğiz

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında zam bekleyen emeklilere de değindi. Özel, "En düşük emekli maaşı 17 bin olana kadar mücadele edeceğiz. En düşük emekli maaşı asgari ücrete gelene kadar bütün emeklileri mücadeleye ve direnişe davet ediyorum" dedi.

Partisinin grup toplantısında zam bekleyen milyonlarca emekliye de değinen CHP Genel Başkanı Özgür Özel en düşük emekli maaşının 17 bin liraya yükseltilmesi gerektiğini vurguladı. Özel, "Milletin derdi DEM değil, zam zam zam. Bin lira, iki bin lira seyyanen zammı kabul etmiyoruz, 7 bin liralık zammı alana kadar bütün emeklileri mücadeleye ve direnişe davet ediyorum" diye konuştu.

KONUŞMASINA KAMER GENÇ'İ ANARAK BAŞLADI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına, hayatını kaybeden eski TBMM Başkanvekili ve CHP Milletvekili Kamer Genç'i anarak başlayan Özel, "Hayat hikayesini gördükçe Cumhuriyet'in, Cumhuriyet'in kazanımlarının, halkçı anlayışının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz" dedi.

"EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 17 BİN TL OLANA DEK MÜCADELE EDECEĞİZ"

Devamla emekli maaşlarına yapılan yetersiz zamma değinen Özel, emeklilere çağrı yaptı. "Sefalet ücretini kabul etmeyin" diyen Özel, en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine ulaşana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini kaydetti. Özel, ürünlere bir yıl içerisinde ne kadar zam geldiğini sıralayarak "En büyük zorluğu da emekliler çekiyor" dedi.

"EN BÜYÜK ZORLUĞU EMEKLİLER ÇEKİYOR"

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; "Burada Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin söylediklerine yanıt verirsem grup toplantısı 2 saat sürer ama milletin derdi bunlar değil; milletin derdi hayat pahalılığı, geçim, enflasyon. Biz milletin derdiyle dertlenmeye, onların ihtiyaçlarını bu kürsüden anlatmaya devam edeceğiz. En büyük yangın mutfaktaki yangın. Yurttaşlarımız kötü ekonomi yönetiminin aldığı kararlar karşısında her geçen gün fakirleşiyor. En büyük zorluğu da emekliler çekiyor.

"İKTİDARIN EMEKLİLERLE DALGA GEÇTİĞİ BİR YIL OLDU"

Erdoğan bu yılı emekliler yılı ilan etmişti, ama bu yıl iktidarın emeklilerle dalga geçtiği bir yıla dönüştü. En çok rahat etmesi gerekenler en büyük sıkıntıda. Yıllarca bu ülkeye hizmet ettiler ama gün geldi emekli oldular. Rahat etmeleri lazım ancak rahat edemiyorlar. Her geçen gün daha kötüye gidiyorlar. Kim yüzünden; birincisi TÜİK yüzünden. TÜİK, güya hepimiz adına adil bir şekilde sahadan istatistik toplayacak, belirlediği enflasyona göre emekliye, çalışana zam verilecek.

"MİLLETİN DERDİ DEM DEĞİL, ZAM ZAM ZAM"

6 aylık enflasyon yüzde 37'ken, emeklilere yüzde 33 zam çıktı. Emeklinin cebinden nasıl para çalındığını görüyoruz. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraydı. 2002 yılında asgari ücretin yüzde 147 lirasıydı. Olması gereken 25 bin liraydı. Bugün asgari ücret 17 bin lira. Buradan bütün emeklilere sesleniyorum; bu açlık ücretini, sefalet ücretini kabul etmeyin. Bu hafta grubumuzun üzerinde duracağı hedef 17 bin liradır. En düşük emekli maaşı bir asgari ücret olana kadar mücadele edeceğiz. Milletin derdi DEM değil, zam zam zam. Bin lira, iki bin lira seyyanen zammı kabul etmiyoruz, 7 bin liralık zammı alana kadar bütün emeklileri mücadeleye davet ediyorum.

"EMEKLİ HAK ETTİĞİ MAAŞI ALSAYDI EN DÜŞÜK 25 BİN LİRA ALACAKTI"

Bütün emeklilere sesleniyorum; bu açlık ücretini, bu sefalet ücretini, bu yoksulluk ücretini, sizi manavın, marketin önünden geçemez hale getiren zammı kabul etmeyin. En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine gelene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Buradan Bahçeli ve Erdoğan'a sesleniyorum; milletin derdi DEM değil, zam. Emekli hak ettiği maaşı alsaydı en düşük 25 bin lira alacaktı. CHP bunun için önerge veriyor, AKP-MHP bunu reddediyor. Bunu bilin."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Zam Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

ARSLANOĞLU Hakan:

Devlete hiç prim ödememiş muhtar 17.600 TL aylık maaş alacak, 35 yıl prim ödemiş çalışan ise aylık 10 bin lira maaş alacak. Ülkemizde Adalet yok sadece bakanlığı var..

118
6
yanıtYanıtla
Kelaloğlu:

Emekliler üzerinden siyaset yapmayı bırakın artık yeter gerçekten yeter.

29
69
yanıtYanıtla
oğuz şengül:

akpe 22 yıldır din üzerinden yapıyor 2 allah diyorlar kanıp oy veriyorsunuz ya tayyip hep aynı argümanları yıllardıre kullanıyor sorun yokta bu adam milletin hakkını arayıncamı sorun oluyor akp işine gelse demle anlaşmaz sanki hocam diyip fetyla zamanında anlaşırken ne oldugunu bilmiyorlarmıydı politikayı bi ögrenin artık chpnin demle anlaşma sebebide sizlersiniz akpye oy verenler kimse vatanı bölmez arkadaş merak etmeyin izin vermeyiz buna.

yanıt57
yanıt19
Hsn:

Özgür,Erdoğan dini biz yaşarız siz tüccarlığını yaparsınız demişti.millet erdoğandan vazgeçerse fatih erbakana yada onun gibi birisine oy verir İslama,gelenek göreneğe örf adete kin kusanlara asla oy vermeyeceğiz sizinle aynı noktada buluşmamız mümkün değil chp bu ülkenin GÜVENLİK SORUNUDUR BAŞ BELASIDIR...

yanıt22
yanıt25
celal ödemiş:

Ne üzerinden yapsınlar, iktidar gibi Din, her seçimden ne hikmetse 60-70 gün önce başlayan Şehit evlatlarımız üzerinden mi? İnsanların duygularını istismar etmek yerine Üretim, Geçim, Adalet üzerinden yapılacak tabi. Bu ülke hiç bir farklı görüş tarafından bölünemez yada Din'i elinden alınamaz. O yüzden böyle istismara gerek yok ,İş o duruma gelince herkes tek bir yumruk olur kimseden icazet almadan hem de. Siyaset sömürü işi değil halkın refah ve adalet içinde yaşam hakkını sağlamak ile olur.

yanıt14
yanıt4
sır balıkçı.17:

Emeklinin hakkı boğazınızdan geçebilir amma SIRAT KÖPRÜSÜNDEN GECEMEZ, Vesselam.

74
6
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

geçen seçimlerde mevcut iktidara oy veren kirada oturan ekmeği böler vatanı böldürmeyiz diyen muhterem emekli çok vatansever vatandaşlar acaba şu an marketlere girip etiketleri gördüğünüzde neler hissediyorsunuz siz kendinizi Çanakkalede Atatürkün komutasındaki düşmana aman ve geçit vermeyen kahraman Mehmetçiklerimizle karıştırıyorsunuz gerçekten vatanı seven Cumhuriyete devlete millete sahip çıkar onu korur kollar laf söyletmez

37
12
yanıtYanıtla
Temel Temel:

Muhtarlıklar kaldırılmalı artık muhtarlık hiç bir iş kalmadı. seçilip çoğu ticaretle meşgul. on binlerce muhtar var yazık bu paraya. israfın ta kendisi.

43
1
yanıtYanıtla
Ercan Sevinc:

Şu belediyelerden atılan işçiler den haber ver chp emekli maaşı ni 20 bin de yaptırtsa oy yokkkkkk dem e ne zaman bay bay dersiniz o zaman gelin

6
11
yanıtYanıtla
Murat ÇAMUR:

helal olsun sana bey kardeşim

5
6
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title