Haberler

CHP'li Gaytancıoğlu: Buğday alım fiyatı açıklanmalı

Güncelleme:

CHP 27. Dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Türkiye'nin bazı bölgelerinde hasadın yaklaşmasına rağmen buğday alım fiyatının açıklanmadığına dikkat çekti.

CHP 27. Dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Türkiye'nin bazı bölgelerinde hasadın yaklaşmasına rağmen buğday alım fiyatının açıklanmadığına dikkat çekti. Gaytancıoğlu, "Üretici fiyat bekliyor ve beklediği fiyatta en az 10 lira ve bir destek primi. Destek primi de en az 1.5-2 lira olması lazım yani bu buğdayı sattığı zaman üretici cebine en az 11-11,5 lira destekle birlikte para koyması lazım" dedi.

CHP 27. Dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bugün buğday tarlasında yaptığı açıklamada, buğday taban alım fiyatının açıklanması gerektiğini ifade etti. Üreticinin kilogram satış fiyatı beklentisinin 10 lira olduğunu kaydeden Gaytancıoğlu, destek priminin de artması gerektiğini ifade etti.

"HASAT BAŞLAYACAK ORTADA FİYAT YOK"

Gaytancıoğlu, şunları kaydetti:

"Üretici bunun gözünün içine baktı. Tohumunu seçti, ilaçladı, gübreledi artık Türkiye'nin birçok yerinde özellikle Çukurova'da hasat başlıyor. Bu buğdaylarda 1-1,5 ay sonra hasat edilecek ama ortada hala fiyat yok. Üretici gözünün içine baktı, 9-9,5 liralık maliyeti var. Geçen sene 7,5 liradan satış yapıldı. Şu anda piyasalarda ciddi bir düşüş var. İthalata da gümrük vergisi konuldu, iyi bir şey ama üretici fiyat bekliyor ve beklediği fiyat da en az 10 lira ve bir destek primi… Destek primi de en az 1,5-2 lira olması lazım yani bu buğdayı sattığı zaman üretici cebine en az 11-11,5 lira destekle birlikte para koyması lazım ki, peynir, yağ fiyatları artmış. Gübre, mazot her gün zam geliyor. Dolar fiyatı yükseliyor. Üretici de bir tüketici olduğu için her şeyden etkileniyor. Gıda enflasyonunda da etkileniyor, piyasadaki akaryakıt fiyatından da etkileniyor. Yeniden gübre, mazot alması lazım o nedenle şu anda herkes Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turuna endekslenmişken üreticiyi unutmayalım."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Okan Gaytancıoğlu Milletvekili Türkiye Edirne Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 6 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Sivas'ta seçimler tekrarlanacak mı? 31 Mart yerel seçimlerine zaman tekrarlanacak, neden? Her gün ceviz yersen ne olur? Cevizin faydaları nelerdir? 31 MART YEREL SEÇİMLERİ TEKRARLANACAK MI? Hangi illerde ve ilçelerde seçim tekrarlanacak? Kurban Bayramına kaç gün kaldı? 2024 Kurban Bayramı tatili ne zaman, kaç gün?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title