Haberler

Cevdet Yılmaz'dan yüksek vergilerin altında ezilen vatandaşı rahatlatan sözler: Yıl sonuna kadar vergi artırımı yok

Güncelleme:

Vergi artışlarının özellikle deprem felaketinin mali kayıplarını gidermek amacıyla yapıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kendiliğinden güncellenecek vergiler dışında ek bir vergiyi, ilave bir vergiyi yıl sonuna kadar tartışma durumu yok. Biz bütçe çerçevesinde almamız gereken tedbirleri bu yıl için aldığımız kanaatteyiz" dedi.

Vergi artışlarının Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle oluşan mali kayıpları gidermek amacıyla yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kendiliğinden güncellenecek vergiler dışında ek bir vergiyi, ilave bir vergiyi yıl sonuna kadar tartışma durumu yok. Biz bütçe çerçevesinde almamız gereken tedbirleri bu yıl için aldığımız kanaatteyiz" ifadelerini kullandı.-

VERGİ ARTIŞLARI NEDEN YAPILDI?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, NTV canlı yayınında Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı. Vergi artışlarındaki ana unsurun deprem olduğunu söyleyen Yılmaz, yıl sonuna kadar ek bir vergi artışı olmayacağını belirtti.

"ANA UNSUR DEPREM"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, şunları söyledi: "11 ilimizi etkileyen tarihimizin en büyük felaketini yaşadık. Vergi artışlarındaki ana unsur deprem. Enflasyonist etki hem giderlerinizi hem gelirlerinizi artırıyor. Kamu son dönemde enerji fiyatlarını sübvanse etti. Kamuda giderler artarken gelirlerin de artması gerekiyor. Ücret artışlarıyla bütçe imkanlarını zorlayarak artışlar yapıldı. Ama ağırlıklı faktör deprem etkisi.

"BİRKAÇ YIL İÇİNDE BU ARTIŞLARI YAPIP BİTİRECEĞİZ"

Birkaç yıl içinde bu artışları yapıp bitireceğiz. Kamu da fedakarlık yapılacak. Cumhurbaşkanımızın bir tasarruf genelgesi var, hala yürürlükte. Bu ay sonuna kadar ilave tasarruf tedbirleri istendi. Tasarruf kaynakları kullanmamak değildir, kaynakları verimli kullanmak demektir.

"YIL SONUNA KADAR İLAVE VERGİ YOK"

Şu an itibarıyla bütçede dengeleri kurmuş durumdayız. Kurumlar vergisini 5 puan artırdık. İhracatçılar için 1 puan artırdık. Bundan sonra Meclis'e bir düzenleme gelir mi? Bu Meclisimizin takdirinde. Bizim öngördüğümüz değişiklikleri yapmış durumdayız. Kendiliğinden güncellenecek vergiler dışında ek bir vergiyi, ilave bir vergiyi yıl sonuna kadar tartışma durumu yok. Biz bütçe çerçevesinde almamız gereken tedbirleri bu yıl için aldığımız kanaatteyiz.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Deprem Sözler Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (41)

Memur Bey:

Almadığınız bir oksijen vergisi kaldı zaten.. Sene sonuna ne kaldı 4 ayda bir zahmet vergi artışı olmasın ,onu becerebilirsiniz inşallah .

82
4
yanıtYanıtla
Hakan:

Suçlu ya dış güçler, ya vatan hainleri, ya deprem. Akp sütten çıkmış ak kaşık.

80
3
yanıtYanıtla
Adil Basyigit:

Hadiya yaşadık desene

56
1
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

Yılbaşında zaten araç vergisi, harçlar, cezalar zamlanıyor. Sayın Yılmaz latife yapmış...

54
1
yanıtYanıtla
krn zotr:

Yok değil. O ekstra vergi geri alınmalı. Bu millet sizi affetmez

36
2
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

Affeder. Milletimizin gönlü çok geniştir. Birde B vitamini eksikliğinden unutkanlık yaşıyor. Sonuç, unutur affederiz.

yanıt7
yanıt0
Serkan Kaplan:

bir sonraki habere bak mazota zam geldi :) ekonomiden anlamıyorsunuz bu açık seçik ortada.

21
0
yanıtYanıtla
Abdullah Atik:

Bakan bey şunu demek istemiş vergi zammı yapacağımız hiç bir şey kalmadı hepsine yaptık ….

13
0
yanıtYanıtla
Adem Karabıyık:

Nasıl rahatladım sormayın gitsin. Peki elektriğe, suya, doğalgaza, çarşı pazar market, günaşırı akaryakıta yapılan sihirli dokunuşları ne etçez?

12
0
yanıtYanıtla
Sm57:

Allah razı olsun yılbaşı gecesi 12 den sonra bakın ne zamlar olacak milleti vergi altında ezmek açığı insanlardan kapatmak nasıl bir kul hakkıdır acaba bulunduğum yerde ekmek 5 liradan 8lira oldu ekmek ne alaka demeyin yakıt artınca zam gelen ürünlerden sadece bir tanesi

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title