Haberler

Çeşme ve Kuşadası'nda Bayram Tatili Rezervasyonları Hız Kazandı

Güncelleme:

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Çeşme ve Kuşadası'ndaki konaklama tesisleri, ramazan bayramı tatilini dolu geçirecek. Sahilleri, kumu ve güneşiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken İzmir'in Çeşme ilçesi, bayram tatili için ilgi görüyor. Tatilin 9 güne uzamasıyla rezervasyonların hız kazandığı ilçede, otellerdeki bayram doluluk oranı yüzde 70'lerin üzerine çıkarken birkaç gün içinde bu oranın daha da artması bekleniyor.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Çeşme ve Kuşadası'ndaki konaklama tesisleri, ramazan bayramı tatilini dolu geçirecek.

Sahilleri, kumu ve güneşiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken İzmir'in Çeşme ilçesi, bayram tatili için ilgi görüyor.

Tatilin 9 güne uzamasıyla rezervasyonların hız kazandığı ilçede, otellerdeki bayram doluluk oranı yüzde 70'lerin üzerine çıkarken birkaç gün içinde bu oranın daha da artması bekleniyor.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, AA muhabirine, bayram tatiliyle birlikte sezonu açacaklarını söyledi.

Turizmciler olarak bayramları çok sevdiklerini belirten Demir, "Şu anda güzel bir atmosfer var. Rezervasyonlarımız Çeşme olarak oldukça iyi gidiyor. Geçen senenin bu döneminin bir hayli üstündeyiz. Bayram doluluklarımız yüzde 70'lerin üzerine çıktı. Hatta 4-5 yıldızlı otellerimizden bazıları bayramın bazı günlerine stok vermeye başladı, satışları durdurdu." dedi.

Demir, ilçenin Kovid-19 salgını öncesindeki 2019'da çok iyi bir sezon geçirdiğini ifade ederek bu sezon 2019'daki başarıyı yakalayacaklarını dile getirdi.

İlçenin gurbetçilerden yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Yakup Demir, "Alaçatı'yı çok merak ediyorlar. Buraya geldiklerinde vize sorunları olmadığı için Sakız Adası'na da gidiyorlar. Bir gece de orada kalıyorlar. Dolayısıyla güzel bir tatil yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Çeşme'de hareket var"

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkan Yardımcısı Orhan Belge de bayram tatili rezervasyonlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Belge, rezervasyonların daha da artacağını belirterek "Havalar çok güzel gidiyor, bayramda da güzel geçeceği haberleri var. Seçim bitti. Çeşme'de yaşayan yazlıkçılar gelmeye başladı. Yani Çeşme'de bir hareket var. Biz nisan ayının çok iyi geçeceğini ve sezonun da öyle devam edeceğini düşünüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Sezonun geneli için erken rezervasyonların memnun edici olduğunu kaydeden Belge, "Çeşme'de yüzde 75 yerli, yüzde 25 yabancı turist oluyor. Bize daha çok Almanlar geliyor. Son 2 senedir çok çeşitlilik gösterdi. Çin'den başladılar, Hindistan'dan bile gelen var. Yunanistan'dan gelen var. Çeşme'de de zaten her keseye uygun tatil yapma imkanları var." diye konuştu.

Kuşadası'nda rezervasyon yüzde 90'lara ulaştı

Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Özden de Kuşadası'nda bayram tatili nedeniyle sezon öncesinde iyi bir hareketlilik yaşadıklarını aktardı.

"Bayram rezervasyonlarında yüzde 90'lara ulaştık" diyen Özden, iç pazarda bayramda görülen hareketliliğin yaz sezonunda da yaşanacağına inandığını anlattı.

Tacettin Özden, bayram tatilinin 9 gün olmasının da sektöre olumlu yansıdığını vurguladı.

Sezonun geneli için değerlendirmede bulunan Özden, şunları kaydetti:

"Gelen rezervasyonların durumu iyi. Hem İngiliz pazarı hem Alman pazarı hem diğer Polonya ve Balkan ülkelerinde rezervasyonları iyi. Yerli pazarın indirimleri, erken rezervasyonları kaçırmaması lazım. Tatili belliyse, gitmek istediği otele karar verdiyse geciktirmeden rezervasyonunu yapması lazım."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ramazan Bayramı Kuşadası Türkiye İzmir Çeşme Turizm Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title