Haberler

Çankırı'da TOKİ konutları için kura çekimi

Çankırı'da TOKİ konutları için kura çekimi

Çankırı'da TOKİ konutları için kura çekimi

Çankırı'da TOKİ konutları için kura çekimi

- Yapımı tamamlanan 280 konutun hak sahipleri kurayla belirlendi - TOKİ Başkanı Karabel: - "Ülke genelinde bugün itibariyle 59 milyar liralık bir yatırım yaptık"

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Alibey Mahallesine 1. etapta yapımı tamamlanan 280 konutun hak sahipleri kurayla belirlendi.

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 58 il ve 127 belediye ile 268 bin konutluk kentsel dönüşüm projelerine devam ettiklerini belirterek, bu projelerde yer alan 52 bin konutun tamamlandığını söyledi.

Çankırı Belediyesi ile TOKi arasında yapılan protokol doğrultusunda 1. ve 2. etap olmak üzere 93 dönümlük bir alanda 938 konutluk kentsel dönüşümü hayata geçirdiklerini anlatan Karabel, "İlk etapta yer alan 280 konutluk bölümü bitirdik. Çankırı genelinde 160 milyon liraya yakın bir yatırımız var. Çankırı'ya inşa edeceğimiz 3 bin 258 konutun 2 bin 267'sini tamamladık. Bunun dışında 2 hastane, 5 okul, 5 spor salonu, 4 cami, 4 ticaret merkezi, pansiyon, sağlık ocağı ve sevgi evleri gibi donatıları da hemşehrilerimizin hizmetine sunduk" diye konuştu.

Karabel, TOKİ'nin kurulduğu 1984'ten 2002 yılı sonuna kadar 43 bin 145 konut yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yeni hükümetler döneminde ise bugün itibariyle yaptığımız konut rakamı 605 bindir. Ayrıca bunlara ek olarak 5 bin 200 civarında sosyal donatı inşa etttik. Özel sektörün gitmediği alanlara kamunun hizmetini sunduk. 81 ilin tamamı, 900'e yakın ilçe, belde ve köyde 2 bin 726 şantiyemiz var. Türkiye genelinde ciddi yatırımlara imza attık. Ülke genelinde bugün itibariyle 59 milyar liralık bir yatırım yaptık. En önemlisi de kamu kuruluşu olmamıza rağmen hazineden bir kuruş para almadan bu yatırımları gerçekleştiriyoruz. Kendi kaynağımızı kendimiz üretiyoruz. Bugün itibariyle de yaptığımız 605 bin konuta ilaveten 226 binlik konut projemizi, projelendirme aşamasına getirmiş bulunuyoruz."

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ile Belediye başkanı İrfan Dinç de kentte yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Törende daha sonra, TOKİ Başkanı Karabel ile Vali Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ve Belediye Başkanı Dinç, 280 konut için temsili kura çekti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Kemal Atatürk Ahmet Haluk Karabel Vahdettin Özcan Çankırı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title