Haberler

Çalışma hayatının yeni kuralları CHRO Summit'te ele alındı

Güncelleme:

Fortune Türkiye & DataExpert iş birliği ve BMI organizasyonuyla düzenlenen CHRO Summit 2021'de çalışma hayatının yeni kuralları ele alındı.

Fortune Türkiye & DataExpert iş birliği ve BMI organizasyonuyla düzenlenen CHRO Summit 2021'de çalışma hayatının yeni kuralları ele alındı.

"Reshape" temasıyla düzenlenen zirvede salgının etkisiyle ortaya çıkan yeni düzende çalışma hayatının geçireceği dönüşüm ve şirketlerin bu dönüşüme nasıl ayak uyduracağı ilişkin konular değerlendirildi.

Türkiye'nin insan kaynakları (İK) alanındaki önemli karar alıcılarına ev sahipliği yapan zirveye, önde gelen şirketlerin üst düzey yöneticileri ve insan kaynakları yöneticileri (CHRO) ve basın mensupları katıldı.

Zirvede Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, PwC Türkiye Ülke Kıdemli Ortağı Cenk Ulu ve Deloitte Türkiye İnsan Yönetimi Hizmetleri Lideri Cem Sezgin gibi isimlerin moderatörlüğünde oturumlar düzenlendi.

Zirveye katılan konuşmacılar arasında, MESS ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı, Koç Holding İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Başkanı Özgür Burak Akkol, Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper, BAU Global Başkanı Enver Yücel, Doğan Holding CEO'su Çağlar Göğüş, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir, Eczacıbaşı Topluluğu İnsan Kaynakları Grup Başkanı Dr. Eylem Özgür, Şişecam İnsan Kaynakları Başkanı Şengül Arslan, Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa, AXA Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO'su Yavuz Ölken, Logo Yazılım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Logo Grup CEO'su Buğra Koyuncu, sahibinden.com CEO'su Burak Ertaş gibi iş dünyasının önemli isimleri yer aldı.

"Beyaz yaka ve mavi yaka kavramlarının yanına dijital yaka kavramı da eklendi"

Zirvede konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir, beyaz yaka ve mavi yaka kavramlarının yanına dijital yaka kavramının da eklendiğini söyledi.

Pandeminin etkisiyle hayatımıza giren uzaktan çalışma kavramının sadece uzaktan iş yapma değil tüm sürecin uzaktan yürütülmesine doğru evrilen bir değişim olduğunu belirten Demir, şunları kaydetti:

"Dönüşüm her anlamda ve alanda yaşanıyor. Bu süreçte tamamen uzaktan çalışıp, henüz hiç ofise gitmemiş yeni çalışma arkadaşlarımız şirketimize dahil oldu. Birçok değişkeni her gün yeni bir gelişmeyle karşılaşıyoruz. Bu anlamda esnek olmak için dijital enstrümanları daha iyi kullanmak ve bunlarla ilerlemek önemli."

Salgın sürecinde Turkcell'in hız kaybetmediğini, tam tersine hız kazandığını belirten Demir, İK süreçlerinin dijitalleşmeyle birlikte daha da hızlı dönüşeceğini, bu kapsamda esneklik ve uzaktan çalışma modellerini geliştirecek çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Fortune Türkiye Türkiye CEO Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title