Haberler

Bursa Oto Show Fuarı Açıldı

Bursa'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Oto Show Fuarı'nın açılışı, özel davetliler için düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Bursa'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Oto Show Fuarı'nın açılışı, özel davetliler için düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Yarın ziyarete açılacak fuara toplam 21 otomotiv markası katılıyor. Fuarda 16 bin TL ile 400 bin Euro arasında değişen fiyatlardaki araçlar sergilenecek.

Tüyap Bursa Fuarcılık A. Ş. ve Otomotiv Distribütörleri Derneği işbirliğinde düzenlenen 7'nci Bursa Oto Show Fuarı Tüyap Bursa Uluslararası Fuar Alanı'nda açıldı. Açılış töreninde konuşan Otomotiv Distribütörleri Derneği Genel Koordinatörü Hayri Erce, ihracatın önemli bir kısmından pay alan, otomotiv sektörünün üssü olarak kabul edilen Bursa'nın gerek ana sanayi üretim kapasitesi, gerekse yan sanayi açısından sektörde lokomotif bir şehir niteliğini taşıdığını belirterek, bu bakımdan Bursa'da otomotiv sektörüne yönelik düzenlenen Bursa Oto Show Fuarı'nın önemi daha da arttırdığını söyledi.

2009 yılında 89 bin 650 kişi tarafından ziyaret edilen Bursa Oto Show Fuarı'nın bu yıl toplam 45 bin metrekarelik alanda açıldığını kaydeden Erce, derneklerinin girişim ve çalışmaları sonucu 1990'lı yılların başında başlayan fuar çalışmaları, 1996 - 2010 yılları arasında toplam 1 milyon 400 bin metre kare fuar alanında 60 adet fuar ile 6, 5 milyona yaklaşan ziyaretçiye, sektördeki son teknoloji ürünleri yakından görme imkanını sağladığını belirtti.

Toplam sektör ihracatının değerinin 2010 yılında 15 milyar 906 milyon dolara ulaştığını ifade eden Erce, 2011 yılı Ocak-Mart döneminde de geçen yılın aynı dönemine kıyasla toplam pazarın yüzde 79. 6 artarak 192 bin 488'e, üretim yüzde 18. 2 artarak 304 bin 414'e, ihracat yüzde 4. 9 artarak 213 bin 503'e ve ihracat değeri de yüzde 9. 8 artarak 4 milyar 650 milyon dolara ulaştığını söyledi.

Erce, Türkiye otomotiv pazarının potansiyelinin çok gerisinde bulunduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Mevcut vergi mevzuatı maalesef potansiyelimiz üzerinde baskı yaratıyor. Devletin vergi gelirlerinin azalmaması gerekiyor. Ancak vergi mevzuatının, pazarı ve sektörü geliştirecek, devletin vergi gelirlerinde azalma yaratmadan yeni bir düzenlemeye ihtiyacı vardır. Vergilendirme ölçütü olarak, motorlu taşıt araçlarında küresel teknik mevzuata göre belgelenen CO2 g/km esas alınması ve teşviklerin CO2 g/km sınır değeri ile araçların motor gücü sınıflarına göre belirlenmesi gerekmektedir. Bugün mevcut araç parkımızın yüzde 51'i 12 yaş üzeri araçlardan oluşuyor, 16 yaş üzeri olanların oranı yüzde 34. Çevre ve Orman Bakanlığı işbirliği ile Ömrünü Tamamlamış Araçlar konusunda kapsamlı çalışmalar yaptık ve bu çalışma yürürlüğe alındı. Çevreyi ve kamu sağlığını tehdit eden eski teknoloji ürünü araçların, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde yapılacak yaş artışına göre vergi artışı düzenlemesi ile yeni teknolojilerle ikame edilmeye özendirilmesini bir an önce bekliyoruz. "

Yarın kapılarını ziyaretçilere açacak olan fuara 21 otomotiv firması katılıyor. Fuarda, otomobillerin fiyatlarının 16 bin TL ile 400 bin euro arasında değişiyor.

'Geçmişten Günümüze Klasik Araba Sergisi'nin de aldığı fuarda araçların tanıtımını mankenler Elif Ece Uzun, Yeliz Öney, Berna Arıcı, Fatoş Kabasakal, Agata Kubincova ve Edita Adokaitye yapıyor.

FUARA GİRİŞ ÜCRETLERİ

Hafta içi 7. 5 TL, hafta sonları ise 10 TL ödenerek gezilebilecek olan Bursa Oto Show Fuarı, 16 Nisan'a kadar 11. 00 ile 22. 00, 17 Nisan 2011 günü ise 11. 00 ile 21. 00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

ST, EK, FK - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title