Haberler

Bursa'da Kurumlar Vergisi Şampiyonu Oyak Renault

Bursa'da 2010 yılında kurumların ödediği vergi oranları açıklandı.

Bursa'da 2010 yılında kurumların ödediği vergi oranları açıklandı. Listede 44 milyon 818 bin 944 TL'lik vergi tahakkuk oranı ile Oyak Renault Otomobil Fabrikası A. Ş. ilk sırada, 12 milyon 849 bin 389 TL oran ile Özdilek Alışveriş Merkezi ve Tekstil A. Ş. ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sıradaki kurum ise adının açıklanmasını istemedi.

Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam, İhsaniye Vergi Dairesi'nde düzenlediği toplantı ile 2010 yılı Kurumlar Vergisi oranlarını açıkladı. Saydam, geçen yıla oranla bu yıl yüzde 4. 26 artış ile 21 bin 333 beyanname verildiğini söyledi. Beyan edilen matrah oranının geçen yıla göre yüzde 26. 74 artış ile 2 milyar 979 milyon 457 bin 266 TL olarak gerçekleştiğini dile getiren Saydam, tahakkuk eden vergi oranının ise yüzde 26. 14 artış ile 592 milyon 473 bin 353 TL olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Bursa'da Kurumlar Vergisi listesinde Oyak Renault Otomobil Fabrikaları A. Ş. 'nin 44 milyon 818 bin 944 TL'lik tahakkuk eden vergi oranı ile ilk sırada yer aldığını açıklayan İbrahim Saydam, bu kurumu 12 milyon 849 bin 389 TL'lik oran ile Özdilek Alışveriş Merkezi ve Tekstil A. Ş. 'nin takip ettiğini kaydetti. Üçüncü sıradaki kurumun adının açıklanmasını istemediğini söyleyen Saydam, 9 milyon 919 bin 905 TL'lik oran ile Bosch Sanayi ve Ticaret A. Ş. 'nin 4'üncü sırada, 9 milyon 909 bin 194 TL'lik oran ile Erikli Su ve Meşrubat Sanayi ve Ticaret A. Ş. 'nin ise 5'inci sırada yer aldığını söyledi.

Geçen yıl Uludağ Elektrik Dağıtım A. Ş. 'nin Kurumlar Vergisi sıralamasında ilk sırada yer aldığını hatırlatan Saydam, bu kurumun özelleştirilmesinin ardından merkezinin Ankara'ya taşındığını ve vergisini oraya ödediğini açıkladı. Kurumlar Vergisi'nde ilk 100 sıralamasına giren mükelleflerin beyan edilen kurumlar vergisi matrahı içerisindeki payının yüzde 47. 7'sini karşıladığını anlatan Saydam, tahakkuk eden kurumlar vergisi oranının da yüzde 47. 59'unun ilk 100 içerisindekiler tarafından sağlandığını dile getirdi. Vergi oranlarındaki artış ile ilgili bir değerlendirmede de bulunan Saydam, "Kurumlar Vergisi'nde vergileme rejimindeki bazı değişiklikler firmaların beyanlarını etkilemiş olabilir. Bursa üretim ve yatırım şehri. Firmalarımızın o anlamda ciddi yatırımları söz konusu olabilir. Daha önce yatırım indiriminde tamamen indirim söz konusu iken şu an öyle bir imkan yok" dedi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title