Haberler

Bakan Nebati bu işe ne diyecek? Bülent Arınç'tan canlı yayında "epistemolojik" göndermesi

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçen hafta yabancı akademisyenlerin katıldığı toplantıdaki "epistemolojik kopuş" çıkışıyla gündem olmuştu. Katıldığı bir canlı yayında kendisine yöneltilen sorudaki ifadeleri anlamlandıramayan Bülent Arınç ise Nebati'ye gönderme yaptı. Arınç, "Senin sorularını dinlerken Nebati Bey aklıma geliyor. Yani öyle bir yorum yaptın ki bunun epistemolojik açıdan anlamı nedir diye düşünüyorum" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, "Ekonomik Dönüşüm Zirvesi"nde yaptığı konuşmada kullandığı "Neoklasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım, günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöroekonomi gibi alanların da etkisiyle daha fazla önem kazanmaktadır" ifadeleri büyük dikkat çekmişti. Nebati İYİ Parti lideri Meral Akşener başta olmak üzere birçok kişiden de tepki görmüştü.

ELEŞTİRİLERE YANIT VERMİŞTİ

Konuşmasında kullandığı 'heterodoks yaklaşım', 'epistemolojik bir kopuş' gibi ifadelerin vatandaşlar tarafından anlaşılamadığı gerekçesiyle sosyal medya üzerinden çok sayıda kişinin eleştiride bulunduğu Bakan Nebati günler sonra "Biz iş adamıyla iş adamı gibi, çiftçiyle çiftçinin dilinden konuşuruz. Biz iş adamıyla iş adamı gibi, çiftçiyle çiftçinin dilinden konuşuruz. Hem alaylı hem de mektepli olarak konuşurken hangi dili nasıl ifade edeceğimizi çok iyi biliriz. Siz manipülatif, yalan dolan sözlerinizi devam ettirin." demişti.

SORUYU DUYUNCA ESPRİYİ PATLATTI

Bu gelişmelerin ardından Tv5 ekranlarına konuk olan 22. Dönem TBMM Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışı ile ilgili konuştu. Bu sırada sunucunun kendisine, "Geçmişte tabii ki bazı yanlış uygulamalar hatalar var. Birinci sorum günümüzde yanlış bir hata, adım yok mu? Diğer sorum ise dünyevi hayatımızı uygulamalarla uhreviyata ne kadar şekillendirebiliyoruz bu politikalarla" şeklinde bir soru sorması üzerine Arınç bombayı patlattı.

"NEBATİ BEY AKLIMA GELİYOR"

Bülent Arıç, kendisine yöneltilen soruya gülerek, "Senin sorularını dinlerken Nebati Bey aklıma geliyor. Yani öyle bir yorum yaptın ki bunun epistemolojik açıdan anlamı nedir diye düşünüyorum" dedi. Arınç'ın, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yle ilgili bu sözleri kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Nureddin Nebati Meral Akşener Bülent Arınç Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

Kenan Tetik:

Biz vatanımızı üç beş kuruşa satmayız durmak yok yola devam

37
96
yanıtYanıtla
tamer topaloglu:

O zaman diğer Avrupa ülkelerinin yaptığı gibi bizim devletimiz de kendi ürettiğimiz ürünleri ön plana çıkarmalı ve milletini düşünen bireyler yetiştirmemiz gerekir

yanıt41
yanıt0
Necat Can:

Ekonomiyi bile vatan satmaya bağladın ya cahilliğin geldiği son nokta

yanıt19
yanıt3
Narter Nart:

''Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, ülkede fiyatlara zam yapılmasını yasakladı.'' bizim ülkemizde de aynen böyle istiyoruz. Zenginden fedakarlık etmesi emredildiğinde ancak belki bir şans daha olabilir. Yoksa akıbet bellidir. Tarihte görülmemiş bir yenilgi.

65
15
yanıtYanıtla
tamer topaloglu:

Sanayiye elektrik su doğalgaz vs gibi enerjide son 12 ayda %900 i geçen zam geldi. Bence yerli üretimi kalkındırıp yabancı ülkeden satın aldığımız ürünlere zam yapılmalı. Herkes yerli ürüne teşvik edilmelidir.yerli üretilen tüm mallarla teşvik sağlanmalıdır.

yanıt17
yanıt1
bekir yapici:

kardes lukasenko dünyanin kabul ettigi son diktatördür hatirlatirim.

yanıt2
yanıt1
hakan saglam:

Valla bizde koptuk ama epistomolojikmi farmokolojikmi psikolojikmi bilemiuom ama gulmekten kopuyoz artik halimize

17
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title