Haberler

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde su fiyatlarına yüzde 50 indirim geldi

Güncelleme:

Afyonkarahisar İhsaniye Belediyesi koronavirüs pandemisi nedeniyle 2021 yılı için su fiyatlarında yüzde 50'ye yakın indirim yaptı. İlçede suyun metreküp fiyatı 2,25 TL'den 1,20'ye düşürüldü.

Afyonkarahisar İhsaniye Belediyesi tarafından 2021 yılı için içme suyu fiyatlarında indirim kararı alındı. 28 bin nüfuslu ilçede karar memnuniyetle karşılanırken, suyun metreküp fiyatı 2,25 TL'den 1,20 TL'ye düşürüldü. Karar sonrası açıklama yapan İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen, koronavirüs pandemisi dolayısı ile özellikle zor zamanlar geçiren esnaf ve ilçe halkı için indirimin olumlu olacağını söyledi.

"İÇME SUYUNU SULAMADA KULLANMAYALIM"

Türkmen, "Bu konuyu gündemimize almıştık. Malum dünyada ve Türkiye'de bir pandemi var. Salgından dolayı ilçemizdeki esnaflar, iş yerleri olması gerektiği gibi çalışamadığını gördük. Bunun yanında ilçemiz istihdamı genelde çiftçilikle sağlanıyor ve bu yıl don ile birlikte maliyetlerin artması ile çiftçilerimiz zorlukla yaşadığını şahit olduk. Bizde karınca kararınca bir karar alarak su fiyatlarını 2,25 TL'den, 1,20 TL'ye düşürdük. Kararın halkımıza hayırlı olmasını dilerim. Vatandaşların geri dönüşü çok olumlu oldu. Bizim sadece tek istediğimiz var içme suyunun maliyetlerini düşünerek bahçe ve hayvan sulamasında kullanılmaması yönünde" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Tunay Türkmen İhsaniye Afyon Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

Lapsekili:

Lapsekide borcum var diye Belediye suyu kesip dijital sayaç taktı ve 400 TL de ayretten fatura gönderdi. Paran yoksa susuz kalacaksın diyor... Allah kimseyi böyle gaddar yapmasın vatandaşa bu zor dönemde yaptığına bakın. Devlet büyükleri nerde kim bunlara dur diyecek...

8
0
yanıtYanıtla
by nokta:

umarım silsile yoluyla diğer il ve ilçelerede yayılır

yanıt3
yanıt0
ANTİKOR53:

SU BİTİNCE BAKALIM NE YAPACAKSINIZ. 50 LİRALIK FATURAYA NE İNDİRİMİ YAPACAKSIN. CHP Lİ YADA AKP Lİ BELEDİYELER. BOŞA SU HARCATMAYIN

0
1
yanıtYanıtla
Sandıklı:

Sandıklı da metreküpü 7 lira. Zemzem suyu mübarek.

0
0
yanıtYanıtla
Alex schalin:

Sende suyunu idareli kullan istraf etmeyinniz suyu

0
0
yanıtYanıtla
Bakan:

Yalan haber. Zam geldi yüzde 30

0
0
yanıtYanıtla
Gokhan avcı:

Su zorunlu ihtiyaç olduğu için hiç bir belediye ASLA KESEMEZ. Ancak borç için icra takibi başlatır. Belediye su kestiyse cimere yaz. Emsal davalar var konuyla ilgili.

0
0
yanıtYanıtla
MERSİN 33:

Her şeyin para olmadığının en güzel örneği . Hangi partiden ise Allah ondan razı olsun !

0
0
yanıtYanıtla
Yasin Karakaya:

En son 3

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title