Haberler

Bu Fuar Turizmcilerin Yüzünü Güldürecek

Travel Turkey İzmir 2010- Turizm Fuar Ve Konferansı Yurt İçi Ve Yurt Dışından Gelen Turizm Temsilcilerini İzmir'de Buluşturdu.

Travel Turkey İzmir 2010- Turizm Fuar Ve Konferansı Yurt İçi Ve Yurt Dışından Gelen Turizm Temsilcilerini İzmir'de Buluşturdu.

9-12 Aralık 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen Travel Turkey İzmir 2010 törenle açıldı. 20 ülke ve 500'e yakın firmanın katıldığı fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Muğla Valisi Fatih Şahin, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Türkiye Seyehat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, büyükelçiler, konsoloslar, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, oda, dernek ve turizm sektör temsilcileri katıldı.

Açılışta yaptığı konuşmasında İzmir'in turizmine çok önem verdiklerini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin turizmde son yıllarda büyük aşamalar kaydettiğini belirtti. Türkiye'nin, gelen turist sayısı bakımından dünyada yedinci, turizm gelirlerinde ise dokuzuncu sırada olduğunu kaydeden Günay, "Hedefimiz ilk beşe girmek. Bu amaç doğrultusunda sadece ülke olarak değil, coğrafya olarak da komşularımızla ortak çalışmalar yapıyoruz" dedi. Bakan Ertuğrul Günay, " Türkiye artık kendi enerjisini, sinerjisini bölgesine yayabilen bir ülke. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, biz bu coğrafyada yaşıyoruz.

Bu coğrafyada barış, bolluk ve bereket içinde, kardeşçe yaşamak gerek. Bu coğrafya insanlarının, dünyanın karşısında dik durması gerek" dedi.

"Bakanlık olarak İzmir ile ilgili üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz" diye konuşan Bakan Günay, sözlerini şöyle tamamladı; "2010 yılında İzmir'deki arkeolojik kazılara 1.5 milyon TL kaynak aktardık. İzmir'deki 215 eski yapıyı İl Özel İdaresi kaynağı ile ayağa kaldırıyoruz. İzmir'i çok önemsediğimizi herkes biliyor".

Agora çevresinde büyük potansiyel

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin turizm alanında yaptığı çalışmaları anlatan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, "Yerelde kalkınma hedefimizdeki en büyük ayaklardan birisi turizm. Biz de bu amaçla planlamalardan restorasyona, kazı çalışmalarından yeni tesisler kazandırılmasına kadar üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmek için çok çalışıyoruz" dedi.

Kamulaştırma çalışmaları başlamadan önce, tarihi Agora'nın "fark edilmediğini" söyleyen Dr. Sırrı Aydoğan, "Agora'yı 5 yılda herkesin görebileceği hale getirdik. O bölgede Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte kuracağımız müze, ortaya çıkaracağımız Antik Tiyatro ve Kadifekale'deki çalışmalarımızla birlikte bu tarihi aks, belki de dünyada kent merkezinde başka hiçbir yerde olmayacak potansiyele sahip" diye konuştu.

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç konuşmasında, "Tanıtım yapmamız ve kendimizi dünyaya göstermemiz gerekli. Bu yüzden Travel Turkey Fuarı'nın çok önemli bir misyonu var" dedi. Fuarın partner illeri olan Osmaniye ve Ordu'nun valileri de konuşmalarında dünyadaki turizm pastasından pay alabilmek için yerel dinamikleri ortaya çıkaracak çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini söylediler.

KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst konuşmasında Türkiye'ye teşekkür ederek, "KKTC olarak ayakta duruyorsak, bu Anavatan Türkiye sayesinde" diye konuştu ve Kıbrıs'ın turizm imkanlarını anlattı.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve İzmir Ticaret Odası Başkan Ekrem Demirtaş da konuşmalarında başta kruvaziyer trizmi olmak üzere, kentteki turizm potansiyelinin artması için yapılması gereken çalışmalar konusunda bilgi verdiler.

20 ülke, 500 firma

İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen Travel Turkey İzmir 2010'a 20 ülkeden 500'e yakın firma katılıyor. Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'in "Uluslararası Partner İl" olduğu fuarda, yabancı satın alıcılar ile stand sahibi turizmcileri bir araya getirerek görüşme yapmalarını sağlayacak Workshoplar düzenlenecek. Fuara Yunanistan, Tunus, Suriye, Hırvatistan, Güney Afrika, Etiyopya, Almanya, Kosova, Makedonya, KKTC, Irak, İtalya, Ürdün, Mısır ve İngiltere'den 36 yabancı firma katılıyor.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title