Haberler

Boydak Holding'in Sahiplerine Yapılan Operasyona, TÜSİAD'dan Sert Tepki

Güncelleme:

Kayseri'de 'parelel' iddiasıyla Boydak Holding'in sahiplerinin gözaltına alınmasına TÜSİAD'dan tepki geldi. Açıklamada, "Bu gidişin son bulması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz." ifadesi kullanıldı.

Aralarında Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi olan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın da bulunduğu iş adamları bugün saat 07.00'de ev ve iş yerlerinden alınarak Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Polis ekipleri Talas ilçesinde bulunan Melikşah Vakıf Üniversitesine de giderek, buradaki yöneticileri de gözaltına aldı.

TÜSİAD'DAN İLK AÇIKLAMA

Kayseri'de yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Memduh Boydak ile ilgili TÜSİAD'dan yazılı bir açıklama yapıldı. TÜSİAD'dan yapılan açıklamada "Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Memduh Boydak'ın bu sabah gözaltına alındığı haberi karşısında Yönetim Kurulumuz derin bir üzüntü ve kaygı duymaktadır. Memduh Boydak iş dünyasının itibarlı, saygın ve değerli bir mensubudur, Memduh Boydak'ı, hakkındaki soruşturmadan aklanarak, bir an önce aramızda görmeyi umut ediyoruz.

"İŞ DÜNYASI TEDİRGİN"

Bu üzücü olay vesilesiyle, iş dünyasını ağır ithamlarla sürekli tedirgin eden kasvetli atmosfere dikkat çekmek ve bu gidişin son bulması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. Hukuk devletinde iş dünyası dâhil hiçbir kurum ve kişi yasal herhangi denetim ve soruşturmadan muaf değildir ve hesap verebilir olmalıdır. Bununla birlikte, tüm vatandaşlarımız için her zaman dile getirdiğimiz gibi iş dünyası için de adil yargılanma hakkı, itibarın ve kişilik haklarının zedelenmemesi gereği ve ceza soruşturması süreçlerinin süratle sonlandırılması ihtiyacı esastır.

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Sorumlu bir iş dünyası temsil örgütü olarak yasal süreçlerin bu hassasiyetlere uygun olarak yürütülmesinin takipçisi olacağız. TÜSİAD Yönetim Kurulu olarak Memduh Boydak'a, Boydak ailesine ve çalışma arkadaşlarına geçmiş olsun dileriz." denildi.

TÜRKİYE'NİN DEVLERİNDEN

Mobilya, enerji, bankacılık, tekstil gibi 12 sektörde faaliyet gösteren Boydak Holding bünyesinde 41 şirket bulunuyor.

MEMDUH BOYDAK DA GÖZALTINDA

Aralarında Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi olan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın da bulunduğu iş adamları bugün saat 07.00'de ev ve iş yerlerinden alınarak Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Polis ekipleri Talas ilçesinde bulunan Melikşah Vakıf Üniversitesi'ne de giderek, buradaki yöneticileri de gözaltına aldı.

BU SEFER GEREKÇE KAMULAŞTIRMA

Alınan bilgilere göre, üniversiteye ve vakfa yapılan baskının gerekçesiyle ilgili öne sürülen iddialar ise kamulaştırma. Melikşah Üniversitesi, Talas ilçesinde bulunan kampüs alanının hemen yanı başındaki şahıslara ait arazileri kurulduğu günden bu yana anlaşmalı olarak satın alıyor ve üniversite bünyesine katıyor. Bu bölgede henüz kamulaştırılmayan, üniversite arazisine dahil edilmeyen şahıslara ait arazilerle ilgili şikayette bulunulduğu iddia ediliyor. Arazi sahiplerinin, iddiaya göre arazilerinin gasp edildiği yönündeki şikayeti üzerine savcılık tarafından 'yağma ve gasp için örgüt oluşturma' suçundan üniversite yönetimi hakkında soruşturma açtığı da iddialar arasında. Ancak konu olan arazilerin henüz şahısların üzerinde olduğu ve herhangi bir alım işlemi yapılmadığı belirtildi.

FUATAVNİ OPERASYONU YİNE BİLDİ

Önceden deşifre ettiği operasyonlarla internette fenomen haline gelen Fuatavni, Kayseri'de bu sabah başlatılan operasyonu da bilmiş oldu. Fuatavni yapılan operasyon hakkında, "Yarın ki kumpasın merkezi Kayseri. Algı operasyonlarını yurt sathına yaysalar da gündemi değiştiremiyorlar." tweetini paylaşmıştı.

14 BİN KİŞİYE İŞ SAĞLIYOR

Boydak, çalışan sayısı ve elde ettiği ciro ile Türkiye'nin önde gelen grupları arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl 6.5 milyar lira ciro elde eden Boydak Holding bünyesinde 14 bin kişi çalışıyor.

8 ŞİRKETİ TÜRKİYE'NİN İLK 500'ÜNDE

Holding bünyesindeki şirketlerden 8'i Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Melikşah Üniversitesi Boydak Holding Memduh Boydak Kayseri Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (41)

mhp 55:

132 ŞEHİDİ UNUTTURAMAZSINIZ BU MİLLETE . . BU DÖKÜLEN KANIN VEBALİ KİMİN BOYNUNA İSE HESAP VERECEK BİRGÜN

20
71
yanıtYanıtla
ahmet:

3. sınıf dünya ülkesinde miyiz? yoksa diktatötlük le mi yönetiyoruz? siyasi bir partiyi eleştiren her kesimden insan tutuklanıyor. . . şehit yakını, işadamı, sanatçı v. s v. s. bir gün pkk yetkililerinin tutuklandığını da görürüz inşAllah. .

27
34
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Hayırdır bu paralel sevgisi neden acaba

36
22
yanıtYanıtla
14531453:

dolar olacak 3500 . . . . hedef 4000 mi acaba. . . bu ülkenin vatanseverleri hain oldu

8
44
yanıtYanıtla
Hesap verilecek:

Kabahati olan hesap verecek,terörü destekliyecek hesap vermeyecek ha yok öyle üç kuruşa beş köfte

37
11
yanıtYanıtla
AZAD ÖZGÜR:

Hiç bir patron karşısında başka patron istemez,sermaye kavgası..

24
24
yanıtYanıtla
mehmetMobil-ANDROID:

derhal sıkıyönetim.işine gelmeyeni düşman ilan eden imanızlar.allahtan korkun pkk ile ortak hükümet kur,seni desteklemekten vazgeçen iş adamlarını tutukla.

5
38
yanıtYanıtla
vanlı:

çakkallar siz hükümete operasyon yaparken ne diye ses çıkarmadınız vampirler

23
19
yanıtYanıtla
ALPERTUNGA:

YAV YORUMLARA BAKIN ADAM ÇOK ZENGİN DİYE BİR DÜNYA KİŞİYE İŞ VERİYOR DİYE YANLIŞ YAPMAZ MI SANIYORSUNUZ. YANLIŞ YAPINCA KANUN ONA DOKUNAMAZMI NE YANİ TÜSİAD A ÜYE OLUNCA ÜLKENİN KANUNLARININ ÖNEMİ KALMIYORMU BU NE YA

27
15
yanıtYanıtla
Ömer Selim:

Ülkede mkanun mu kalfı? Ne kanunundan söz ediyosun sen ?

yanıt4
yanıt18
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title