Haberler

Borsa İstanbul İslami Finans Konferansı'na Evsahipliği Yaptı

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Turhan, İslami finansman araçlarının altyapı proje finansmanları için önemli bir konumda bulunduğunu söyledi.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. İbrahim Turhan, İslami finansman araçlarının altyapı proje finansmanları için önemli bir konumda bulunduğunu söyledi.

Turhan, Borsa İstanbul Araştırma Bölümü'nün İslami Finans Konferansı serisinin ilki "Katılım Modelinin Finansa Etkileri (Implications of Participation Model in Finance)" konferansında düzenlenen panelde, sermaye piyasaları ve İslami yatırım finansmanına ilişkin değerlendirmeler yaptı.

İslami finansman araçları ifadesindeki 'İslami' ifadesinin bazı ülkelerin konuya mesafeli yaklaşmasına sebep olabildiği görüşüne katıldığını belirten Turhan, bu konunun yeniden gözden geçirilebileceğine işaret etti. Turhan,  "İslami yatırım araçları' ifadesi yerine 'Sorumlu yatırım araçları' da denilebilir" ifadesini kullandı.

Sermaye piyasalarının öneminin toplumun tüm kesimlerine anlatılması için İslami yatırım kuruluşlarıyla işbirliği yapılabileceğini aktaran Turhan, İslami finansman araçlarının altyapı proje finansmanları için önemli bir konumda bulunduğunu vurguladı. Finansmanda istikrar ve riskten uzak olma niteliğinin önemine dikkati çeken Turhan, "İslami finansman projeleri, özellikle altyapı projelerini finanse etmede çok ama çok tercih görecek konumda" dedi.

"Sektörde standardizasyon ihtiyacı var"

Dünya Bankası Finans ve Özel Sektör Geliştirme Bölümü Doğu Asya ve Pasifik Bölgesi Direktörü Tunç Tahsin Uyanık ise İslami finansmanın altyapı yatırım projeleri için can damarı niteliğinde olduğunu kaydetti.

Gelişen ülkelerin yeterli istihdamı oluşturmak ve büyüme hedeflerine ulaşmak için 2014'te 1 trilyon doların üzerinde yatırım yapacağını belirten Uyanık, İslami finansın bu projelere finansman olabileceğini anlattı.

Dışarıdaki algıya değinen Uyanık, "İslami finans araçlarının güvenilirliğini dünyaya yeterince anlatamıyoruz" dedi.

Panelin mederatörlüğünü yapan Global İslami Finans Üniversitesi (INCEIF) Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Daud Vicary Abdullah da, İslami finansman konusunda atılan adımların yeterince takdir görmediğini ve kat edilecek uzun mesafelerin bulunduğunu anlattı.

Uluslararası İslami Finans Piyasaları Üst Yöneticisi Ijlal Ahmed Alvi de, İslami yatırım finansmanında şeffaflık ve mülkiyet haklarıyla ilgili birkaç problem bulunduğunu söyledi. Sektörün standardizasyona ihtiyacı olduğunu aktaran Alvi, "Yeni gelişmekte olan muazzam bir sektörden söz ediyoruz. Hala yapılması gereken çok iş var. Bunun için birlikte çalışmalı ve etkin bir strateji izleyerek devam etmeliyiz" diye konuştu.

"İslami' kelimesi diğer ülkelerdeki ilgiyi kısıtlayabiliyor zaman zaman"

Lüksemburg Sermaye Piyasaları Genel Müdürü Robert Scharfe ise İslami sermaye piyasalarının her kesim tarafından rağbet gördüğünü, bu yatırım türünün geleceğinin de parlak olduğunu belirterek, "İslami finans diğer ülkelerde de yaygınlaşacak. Ancak ufak bir tespitim var. İsminde yer alan 'İslami' kelimesi diğer ülkelerdeki ilgiyi kısıtlayabiliyor zaman zaman. Belki de bunun gözden geçirilmesi uygun olacaktır" yorumunu yaptı. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

İbrahim Turhan Borsa İstanbul Tahsin Uyanık Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title