Haberler
BBC

BM İklim Paneli'nden Uyarı: 'Derhal Harekerte Geçin Aptallar'

İklim Değişikliği Paneli, küresel ısınma konusunda bir an önce harekete geçilmemesi halinde dünyanın ağır sonuçlarla yüzleşeceği uyarısında bulundu.

BM Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli, küresel ısınma konusunda bir an önce harekete geçilmemesi halinde dünyanın ağır sonuçlarla yüzleşeceği uyarısında bulundu.

Greenpeace yetkilisi Kaisa Kosonen, Güney Kore'nin başkenti Seul'deki zirveden sonra yayımlanan alışılmadık sertlikteki rapor için "Bilim insanları büyük harflerle 'Hemen harekete geçin, Aptallar" demek istiyor ama kibarca bunu gerçekler ve rakamlarla ifade ettiler" dedi.

'10 yıldan daha az bir zamanımız var'

Üç yıl süren müzakerelerden sonra yayımlanan 33 sayfalık raporda "Küresel ısınmayı kontrol altına almak için 10 yıldan daha az bir zamanımız var. Dünya risk altında" deniyor:

Sıcaklık artışı 2 derece yerine 1.5 derece olursa:

2.4 trilyon dolar yatırım Rapora göre, küresel sıcaklık artışının 1.5 derecenin üzerine çıkması, dünyanın yaşanabilirliğiyle "kumar oynamak" anlamına geliyor ve 2030'a kadar bu eşiğin aşılması olasılığı var.

Sıcaklık artışını 1.5 dereceyle sınırlandırmak için enerji sistemlerine 2016-2035 yılları için 2.4 trilyon dolarlık bir yatırım yapılması gerekiyor.

BBC

Birleşmiş Milletler Güney Kore Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title