Haberler

BIST 100 Endeksi 77.000 Direncinin Üzerinde

Güncelleme:

Bernanke'nin sunumunun ardından Temsilciler Meclisi'nde yapılacak soru cevap bölümü saat 17.00'de başlayacak.

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin açıklamalarından bulduğu moralle yaklaşık yüzde 2 oranında artarak 77.000 puan direncinin üzerine yükseldi.

Bernanke'nin parasal genişlemenin makroekonomik verilerin desteklemesi halinde bu yıl sonuna doğru azaltabileceği, 2014 yılında ise sonlanabileceği söylemine ek olarak makroekonomik verilerin halen tatmin edici olmaktan uzak olduğunu belirtmesi küresel piyasalarda pozitif algılandı.

Küresel piyasalarda dolar endeksi düşüşe geçerken, buna paralel olarak dolar/TL'de 20 Haziran'dan bu yana en düşük seviye olan 1,9103'e geriledi. Gösterge tahvilin bileşik faizinin de 8,67'ye gerilemesinin etkisiyle Borsa İstanbul'da işlem gören banka hisselerinin yüzde 4'leri aşan oranda değer kazandığı görülüyor.

Bankacılık endeksi bu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 3,54 oranında yükseliş kaydederken BIST 100 endeksi de en yüksek 77.183,75 puanı gördü.

Analistler, Bernanke'nin sunumunun ardından Temsilciler Meclisi'nde yapılacak soru cevap bölümünün saat 17.00'de başlayacağını belirterek, Bernanke'nin açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam edeceğini kaydediyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Merkez Bankası Borsa İstanbul Ben Bernanke Fed Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title