Haberler

Bernanke Öncesi ABD Tüketici Fiyatları Yükseldi

Güncelleme:

ABD piyasası, FED Başkanı Ben Bernanke'nin yarın Temsilciler Meclisinde yapacağı konuşmasından önce odaklandığı haziran ayı TÜFE beklentilerin üzerinde geldi.

ABD piyasasının Fed Başkanı Ben Bernanke'nin yarın Temsilciler Meclisinde yapacağı ve 2 gün sürecek yarı yıllık para politikası konuşmasından önce odaklandığı haziran ayı TÜFE beklentilerin üzerinde geldi.

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, haziran ayında TÜFE yüzde 0,5 yükselerek, beklentilerin üzerine çıktı. Haziran ayında TÜFE'nin yüzde 0,3 oranında artması bekleniyordu. Mayıs ayında bu oran yüzde 0,1 olarak gerçekleşmişti. Yıllık bazda TÜFE ise yüzde 1,8 artışla yüzde 1,6 olan beklentinin üzerinde gelirken mayıs ayında çekirdek TÜFE'deki artış yüzde 1,4 olarak gerçekleşmişti.

Enerji ve gıda harcamalarını içermeyen çekirdek TÜFE ise haziran ayında yüzde 0,2, yıllık bazda yüzde 1,6 artarak beklentiler paralelinde geldi.

Çekirdek TÜFE mayıs ayında yüzde 0,2, yıllık bazda yüzde 1,7 artmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Ben Bernanke Fed Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title