Haberler

Bergama ve Kınıklı süt üreticilerinin yüzü güldü

"Süt kuzusu" projesi kapsamında üreticilerden topladığı sütleri her gün 35 bin dar gelirli aileye dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesinin, Bergama ve Kınık ilçelerindeki üreticilerden de süt alımı yapılması kararı bölgede memnuniyetle karşılandı.

"Süt kuzusu" projesi kapsamında üreticilerden topladığı sütleri her gün 35 bin dar gelirli aileye dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesinin, Bergama ve Kınık ilçelerindeki üreticilerden de süt alımı yapılması kararı bölgede memnuniyetle karşılandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Süt kuzusu" projesi kapsamında süt alımı yaptığı sahayı genişletiyor. Tire Süt Kooperatifinden alım yapan belediye, yakın zamanda Bergama, Kınık ve çevresindeki süt üreticilerinden süt alımına başlayacak.

Bergama Ziraat Odasında yapılan Tarım ve Kırsal Kalkınmaya yönelik projeler toplantısında süt alımı konusu değerlendirildi. Toplantıya katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, "Her gün 35 bin dar gelirli ailelerin çocuklarına süt ulaştırıyoruz. İlk adımımız süt toplama ve dağıtım, ikinci adım ise Bergama ve Kınıklı süt üreticilerini bu projeye dahil etmek oldu. Umuyorum ki üçüncü adımımızda da bu bölgedeki çocuklara bu sütleri ulaştırmak olur." dedi. Yapılan açıklama, salondaki süt üreticilerinin yüzünü güldürdü.

Öte yandan, Bergama'da üretim ve gelişim durum değerlendirmesi yapan Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşlıranoğulları, "Geçen yıl ve bu yıl Bergama'da yağışlar bereketli geçti. Barajlarımızın doluluk oranı yüksek. Bu doğrultuda su ile ilgili bir sorunumuz gözükmüyor ancak üretim oranlarımızda değişiklik var. Çiftçilerimizle biraraya gelerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Verimli topraklara sahip Bakırçay Ovası'nda ekilen tohum ve fidanların başında gelen pamuk üretiminde kota sınırlamasının ardından düşüş yaşanırken, domates, kavun ekimine ve mısır, ayçiçeği gibi özel tohumluk üretime yönelim arttı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ziraat Odasına verilen traktör ve ekipman desteğinden yararlanan çiftçiler yeni ekim biçim döneminden umutlu olduklarını ifade etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bergama Kınıklı Kınık İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı final mi yapıyor? Kara Ağaç Destanı bitiyor mu 2024? Galatasaray maçı ne zaman? Bu hafta Galatasaray kiminle oynuyor, GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title