Haberler

Benzine ve motorine gece yarısı zam

Güncelleme:

Benzin ve motorin fiyatlarına bu gece yarısı itibarıyla bir zam daha geldi. Benzinin litre fiyatı 1 lira 34 kuruş, motorinin litre fiyatı ise 1 lira 11 kuruş arttı.

Uluslararası petrol fiyatlarındaki artışa ve döviz kurundaki dalgalanmaya bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki yüksek seyir sürüyor. Bu gece itibarıyla yapılan zamla İstanbul'da benzin ve motorinin litresi ortalama 43 lira seviyesinin üstüne çıktı.

Benzinde 1 lira 50 kuruş, motorinde ise 1 lira 30 kuruşluk fiyat artışı yaşandı. Geçtiğimiz hafta da benzine 1 lira 53 kuruş, motorine ise 1 lira 10 kuruş zam yapılmıştı.

Benzine ve motorine gece yarısı zam

BENZİN, MOTORİN VE LPG FİYATLARI NE KADAR?

Bu geceki zamla birlikte İstanbul'da benzinin fiyatı 43 lira 44 TL oldu, motorinin fiyatı ise 43 lira 2 kuruş oldu. Öte yandan Ankara'da ise benzin fiyatı 44 lira 20 kuruş, motorin fiyatı ise 43 lira 84 kuruşa yükseldi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatının bulunması yöntemi kullanılarak hesaplanıyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı bulunuyor. Hesaplama sonucunda dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre değişiklik gösterebiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Zam Enerji Finans Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (38)

Ömer:

Yaparsa reis yapar. Hedef 2053

268
17
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

her zamanki gibi kadrolu troller ortalıkta yok

yanıt124
yanıt16
Vatansever:

Sade vatandaş Troll değilim Trolü de Sevmem trollüğü de sevmem evet arkadaşımız Doğru demiş yaparsa Reis yapar benzin mazot fiyatları Reis belirlemiyor hatırlatırım bu konuları Bilip bilmeden konuşmayın elinizin altında internet var araştırın

yanıt21
yanıt219
GİZLİ Kahraman:

Vatansever arkadasim dogrusun belirlemiyor, fakat yillardir uretici bir devlet iken bahsi gecen sahis yuzunden tuketici bi millet haline geldik buda herseyi ithal eder oldukki dolar euro altindan dolayi artmasin bu benzinler, euro dolar duserse ozaman bu ulke ozaman refaha erer

yanıt55
yanıt1
Hek Tor:

Yav sadece indirim geldiğinde haber olarak verseniz de iktidarın oylarını arttırsanız ya... Ne bu zırt pırt, günde iki kez zam haberleri?

yanıt31
yanıt2
Ömer Coşkun:

Araban mi var derdin mi var olsa Bi dert olmasa Bi dert gabardaki petrol nerede petrol çıktıkça zamlarla geliyor

174
9
yanıtYanıtla
Adıyamanlı Kutalmış :

Durmak Yok yolla devam....ver mehteriiii Erkan Tan.

169
8
yanıtYanıtla
Karaman Tarik:

Ver Müzüğü

yanıt58
yanıt4
Adil Basyigit:

Gabardaki günlük üretim artmış yakında tüm dünyaya petrol ihraç edeceğiz fazla değil 1000 yıl sonra bize ekonomik olarak yansıyacak azıcık sabır!!!

159
7
yanıtYanıtla
onder zengin:

Ya siz böyle ironi yapıyorsunuz da makarna kafalar gerçek zannediyor vallahi gerçek sananlar var yapmayın şunu

yanıt40
yanıt1
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title