Haberler

Beko İngiltere'de İlk Üç Markadan Biri

İngiltere Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Mervyn Davies, Türkiye Ziyareti Kapsamında Koç Topluluğu Şirketi Arçelik'in Ankara'da Bulunan Bulaşık Makinesi İşletmesini Ziyaret Etti.

İngiltere Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Mervyn Davies, Türkiye ziyareti kapsamında Koç Topluluğu şirketi Arçelik’in Ankara’da bulunan Bulaşık Makinesi İşletmesini ziyaret etti.

Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Lord Davies’e, Arçelik ve uluslararası markası Beko hakkında bilgi verdi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da, İngiltere ile Türkiye arasında politik, sosyal ve ekonomik işbirliğinin güçlendirdiği tarihten gelen özel bir bağın olduğunu belirterek, Türkiye’nin en büyük ticari ortaklarından biri olan İngiltere ile olan ticaret hacminin 14 milyar doları aştığını söyledi.

İngiltere’nin Türkiye Avrupa Birliği sürecindeki en önemli destekçilerinden biri olduğunu ifade eden Koç, İngiltere pazarının Arçelik şirketi ve Beko markasının uluslararası olma serüveninde önemli bir rol oynadığını bildirdi. Arçelik’in uluslararası markası Beko’nun 1990’lı yıllarda ilk önemli ihracat girişimini İngiltere’de gerçekleştirdiğini kaydeden Koç, şöyle konuştu: "İngiltere’deki başarının ardından, aynı ihracat yapılanmasını Fransa, İspanya ve diğer ülkelerde uyguladı. Bugün Arçelik 4 ülkedeki 11 üretim tesisi, 10 markası, yurt dışındaki 32 pazarlama ve satış şirketiyle 100’den fazla ülkede varlık gösteriyor. Şirketimizin Türkiye’den sonraki ikinci büyük ihracat pazarı olan İngiltere’de Beko, ilk üç markadan biri olarak yer alıyor. Arçelik’in başarısının temeli, İngiltere pazarında kazanılan tecrübelerimiz üzerine yapılanmıştır. İngiltere ile olan ticari işbirliğimiz iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere de katkı sağlamaktadır. Faaliyetlerimizi iki ülkenin ortak fayda sağlayacağı şekilde sürdürmeye devam edeceğiz."

İngiltere Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Mervyn Davies, iki ülke arasında uzun yıllara dayanan güçlü ekonomik, sosyal, siyasi işbirliğinin olduğunu söyledi. Lord Davies, kendisinin bakan olmadan önce 30 yıllık bir işadamı olduğunu hatırlatarak, bir işadamı olarak iki ülke arasındaki ticaret hacmini geliştirmek istediğini bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title