Haberler

BDDK'nın cuma günkü kredi kararı sonrası dolar/TL'de büyük düşüş yaşanıyor

Güncelleme:

Dolar ve euro, BDDK'nın cuma akşamı açıkladığı döviz varlıkları 15 milyon lirayı aşan şirketlere kredi kullandırım sınırlaması getiren kararın ardından haftaya düşüşle başlıyor. Cuma akşamı kararla birlikte 17.36 lira seviyelerinden 16.40 lira seviyelerine kadar gerileyen dolar, bugün ilk işlemlerde iki haftanın en düşük seviyesini görerek 16.09 liraya kadar geriledi. Günün ilerleyen saatlerinde kurda oynaklığın artması muhtemel.

Dolar ve Euro, ticari kredi düzenlemesi sonrası, haftaya sert düşüşle başlıyor. Dolar/TL sabah ilk işlemlerde 16.09 ve Euro/TL 17.02 seviyelerine kadar geriledi. Cuma kapanış sonrası gelen BDDK kararının tepkileri bugün daha net görülecek.

BDDK KARARI CUMA AKŞAMI AÇIKLANDI

BDDK tarafından cuma günü yayımlanan kurul kararına göre 15 milyon lira karşılığı, yani yaklaşık 908 bin dolar yabancı para nakit varlığı bulunan şirketler, aktifleri veya yıllık satış gelirlerinin yüzde 10'undan fazla yabancı para nakit varlığı tutuyorlarsa TL cinsi nakdi ticari kredi kullanamayacak.

KARAR SONRASI 16.40 LİRAYA KADAR GERİLEDİ

Cuma akşamı açıklanan kararın ardından dolar/TL Türkiye piyasaları kapanmışken bankalar arası piyasada düşük hacimli işlemlerde 17.36 lira seviyelerinden hızla 16.40 lira seviyelerine kadar geriledi.

KURDA OYNAKLIĞIN ARTMASI MUHTEMEL

Kur pazartesi ilk işlemlerde iki haftanın en düşük seviyesini görerek 16.09 ve Euro/TL 17.02 seviyelerine kadar geriledi. Piyasaların açılması ile birlikte Dolar saat 10.30 itibariyle 16.75, Euro ise 17.70 seviyelerine geldi. Günün ilerleyen saatlerinde kurda oynaklığın artması muhtemel.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu Finans Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (20)

sivri:

16.15 den 8000 dolar aldım kendimi enflasyona karşı korumak zorundayım akaryakıt bile 30 tl evler arabalar 18 tl dolar kurundan zamladı ben neden tl de kalayım hergün daha zarar etmek için mi

43
18
yanıtYanıtla
sivri:

16.15 den 10 bin dolar aldım madem enflasyon düşmüyor her şey 18 dolardan güncelledi fiyatını benzin mazot 30 dan düşmedi bende kendimi korumak zorundayım

38
14
yanıtYanıtla
ihtiyar:

inşallah daha da düşer de beter olursunuz bu zihniyettekiler

yanıt9
yanıt35
Gerçekçi Olalım:

dolar düşünce kaybım olsada üzülmem ihtiyar. ama duayla düşse; enflasyon tek haneliydi. faiz 0 dı. yer altından petrol ve doğalgaz fışkırıyordu. yaradan akıl ve irade vermiş. bunu sadece dua için kullanmak yerine, mantıklı adımlar atmak gerekiyor

yanıt19
yanıt2
SAMET TEMAS:

Çok şükür, bugünleri de gördük. Devletimiz çalışıyor, dolar döviz dediler, nasıl da düşüyor. Yok 20 olacakmış, yok 25 olacakmış. Bişey olduğu da yok. Mekanlar full dolu, yollar dolu, AVM otoparklarında yer yok.. Sorsan kriz var derler.

8
41
yanıtYanıtla
bekir yapici:

EGER DELIKANLIYSAN BIRAZ AHLAK VARSA SENE SONUNDA VEYA ÖNÜMÜZDEKI YILIN SUBAT MART AYINDA DOLARIN GELDIGI YERI GÖRÜR ÖZÜR DILERMISIN SAYET DOLAR 20 LIRAYI GECMEZSE NAMUS SÖZÜ BEN BURDA TÜM YANDASLARDAN ÖZÜR DILEYECEGIM YANLIZ GECEN YIL BU ZAMANLAR DOLAR KAC LIRAYDI BU GÜN KAC LIRA ÖNCE ONA BIR GÖZ AT DERIM

yanıt4
yanıt3
osman :

Bekir kardeş bendesame le aynı görüşteyim. Senin dediğin olmazda dolar da o tarihlerde 17 yi geçmez ise oyunu ak partiye vereceğine de yemin et. O zaman sözün değer kazanır. Doviz 17 yi gecerse ben oyumu muhalefete vereceğim.

yanıt1
yanıt0
Eren İsmail:

İyi güzelde bu kür düşüşü fiyatlara yansimiyor

46
1
yanıtYanıtla
Abdullah Atik:

Seçimler gelsede önümüzü görsek arabadan bahset milyon konuşuluyor kira desen on binler konuşuluyor gıda desen kg yüz liralar konuşuluyor Uçurumlarda yaşıyoruz satmak bir dert almak bin dert olmuş ….

46
1
yanıtYanıtla
Great Work:

Dolar düşüyor. Dolara endeksli yakıt düşmüyor ?

45
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title