Haberler

BDDK Başkanı Öztekin(1): Bankaların Faiz ve Ücretlerde Bddk, Sınırlama Yetkisine Haiz Değil

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, bankaların ücret konusuna ilişkin olarak, "Bankaların sundukları hizmetlerinden talep ettikleri faiz ve ücretlerde BDDK'nın, herhangi bir sınırlama veya indirim yetkisi"...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, bankaların ücret konusuna ilişkin olarak, "Bankaların sundukları hizmetlerinden talep ettikleri faiz ve ücretlerde BDDK'nın, herhangi bir sınırlama veya indirim yetkisi yoktur" dedi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, bankaların ücret konusuna ilişkin olarak, "Bankaların sundukları hizmetlerinden talep ettikleri faiz ve ücretlerde BDDK'nın, herhangi bir sınırlama veya indirim yetkisi yoktur" dedi.

Öztekin, TEB ve Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği'nin (FODER) işbirliği ile düzenlenen "Finansal Okur Yazarlık ve Erişim Zirvesi" açılışında yaptığı konuşmada, ücret ve faizler konusuna değindi. Bu kapsamda müşteri şikayetleriyle ilgili yapılan değerlendirmeler ve BDDK'ya yönelik eleştirilere karşı, bazı hatırlatmalar yapmak istediğini belirten Öztekin, "Bankaların sundukları hizmetlerinden talep ettikleri faiz ve ücretlerde BDDK'nın, herhangi bir sınırlama veya indirim yetkisi yoktur" dedi.

-"BU HÜKÜMDE BDDK'YA VERİLMİŞ BİR YETKİ BULUNMAMAKTADIR"-

Öztekin, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun, kendi alanlarıyla ilgili olarak temel hukuk metni konumunda olduğuna işaret ederek, "Bu Kanunun 144.maddesi faiz oranları konusunda yetkili Kurumları açıkça belirlemektedir. Bu hükümde BDDK'ya verilmiş bir yetki bulunmamaktadır" dedi. BDDK olarak, Kanunun çizdiği sınırlar dahilinde, finansal tüketicinin korunmasına yönelik işlemler kapsamında, geçen günlerde, BDDK'nın talimatı ile Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından "Hakem Heyeti Tebliği" ve "Sözleşmeler Tebliği" yayınlandığını hatırlatan Öztekin, bunun banka ile müşteri arasındaki muhtemel ihtilafları önleme konusunda önemli yenilikler içerdiğini kaydetti. (ANKA-DEVAM)

(HMD/HF) - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title