Haberler

bauMax, İstanbul'da da Kepenk İndirdi

Güncelleme:

baumax, iki yıl önce açtığı İstanbul'daki şubesinin de tabelalarını indirerek kapısına kilit vurdu.

Avusturyalı dev yapı marketi bauMax, Türkiye'den çıkış kararı doğrultusunda mağazalarının teker teker kapatıyor. baumax'ın 2012 yılında büyük umutlarla açtığı İstanbul'daki 15 bin metrekarelik şubesi de tabelalarını indirirerek kapısına kilit vurdu. bauMax'ın halen açık olan 3 şubesinin de yakın zamanda kapanması bekleniyor.

Türkiye'ye 2010 yılında 25 milyon euroluk Samsun mağazası ile adım atan şirket daha sonra iki yıl içinde İzmit, Eskişehir, İzmir, Ankara, İstanbul ve Bodrum'da toplam 7 mağazaya ulaşmıştı. Türkiye'ye büyük umutlarla giren bauMax'ın 2018 yılına kadar 50 mağaza ve 1 milyar euro yatırım hedefi bulunuyordu. Ancak işler beklendiği gibi gitmedi.

bauMax'ın Türkiye ile beraber girdiği Güneydoğu Avrupa pazarında istediği başarıya ulaşamaması ve şirketin 2012 yılını 126 milyon euro zararla kapatmasının ardından dev firma aralarında Türkiye'nin de olduğu bazı ülkelerden çıkış kararı aldı.

İSTANBUL'DA KEPENKLER İNDİ

Mağazalar teker teker kapatılırken son kepenk kapatma haberi de İstanbul'daki mağazadan geldi. Avcılar'da bulunan ve 2012 yılında 27 milyon euro yatırımla hizmete giren mağaza kapılarını kapatırken, şirketin tabelası da söküldü. Firmanın kapısında şu anda sadece bir güvenlik görevlisi bulunuyor.

bauMax'ın halihazırda açık olan Samsun, bodrum ve Eskişehir şubelerinin de yakın zamanda kapanması ve şirketin tamamen Türkiye'yi terk etmesi bekleniyor.

ÇOK UMUTLULARDI

Türkiye pazarına büyük umutlarla giren bauMax'ın Yönetim Kurulu Başkanı Martin Essl, henüz iki yıl önce İstanbul şubesinin açılışında Türkiye'den çok memnun olduklarını belirterek şunları söylemişti:

"2010 yılında Türkiye’deki ilk marketimizi açmıştık. bauMax olarak Türkiye’den oldukça memnunuz. Türkiye’de yaşanan olumlu ekonomik ortam müşteriler tarafında da, iş ortakları tarafında da kendini gösteriyor. Yatırım gerçekleştirdiğimiz en büyük ülkelerden olması açısından Türkiye çok önem verdiğimiz bir ülke. İki yıl içinde 6 market açarak, Türkiye’de hızla büyüdük. İstanbul’da hem Anadolu hem de Avrupa yakasında hızlı bir şekilde genişlemeyi planlıyoruz"

10 BİNDEN FAZLA ÇALIŞANI VAR

35 yıl önce Avusturya’da kurulan daha sonra uluslararası pazarlara açılan Avusturyalı dev yapı marketi Baumax’ın dünya genelinde 150'den fazla mağazası ve 10 binden fazla çalışanı bulunuyor.

YAPI ŞİRKETLERİ ÇEKİLİYOR

Türkiye'deki yapı marketlerinin ilk kuruluşu 1990'lı yılların başına kadar uzanıyor. Yabancı firmaların oluşturduğu pazarda son yıllarda bu yabancıların teker teker Türkiye'den ayrıldığı göze çarpıyor. Alman Götzen Merter'deki yerini Tekzen'e devrederken, ilk yapı marketlerden Mr. Bricolage 2001 yılında, Praktiker de geçtiğimiz yıl Türkiye'den çıkmıştı.

Sektörde halihazırda Tekzen, Koçtaş ve Bauhaus olmak üzere 3 büyük firma bulunuyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Eskişehir İstanbul Türkiye Samsun Ekonomi Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (21)

Adınız YazınFETHİYELİ:

EMEKLİYE PARA VERME,İŞÇİYİ ASGARİ ÜCRETE ÇALIŞTIR,ESNAFIN BOĞAZINA ÇÖK VERGİ DİYE.ÇİFTÇİYİ BEZDİR .İMALATÇIYI BİTİR,FABRİKACIYI BİTİR...BU ÜLKE 5 MİLYON ZENGİNDEN DEĞİL 75 MİLYON İNSANDAN İBARET...tayyip ve çetesi sadece zenginin yanında olmuştur........

26
4
yanıtYanıtla
ipek:

ÇOOOOOOOOOOOOK SEVİNDİM DAHA BAŞKA HANGİ YABANCI FİRMALARIN FABRİKALARI DA VARSA ALLAH cc IN İZNİ İLE BİR DAHA GERİ DÖNMEMEK ÜZERE DEFOLUP GİTSİNLER GELECEK OLANLARIDA RABBİM cc ÖNLESİN TÜRKİYE KİMSENİN ÇÖPLÜĞÜ DEĞİL GİDENLER PKK LILARIDA ALIP GÖTÜRSÜNLER SÖZDE DOSTLARIYA ..................

6
18
yanıtYanıtla
ÖzqÜR..:

bu hükümet basta olduqu surece dahaa cok ınsan işsiz kalır cokkkk millet vekıllerı oturdukları yerden 15 20 mılyar aylık alıyo bi işci aksama kadar köpek qıbı calısarak ayda 800 mılyon alıyoo nerde bu adaletttt ??

14
4
yanıtYanıtla
FETHİYELİ:

TAYYİP GURUR DUY 150 KİŞİYİ DAHA SENİN APTAL POLİTİKALARIN YÜZÜNDEN İŞSİZ BIRAKTIĞIN İÇİN ,VE DÜNYA DEVİNİ TÜRKİYEDEB KAÇRIDIĞIN İÇİN...........

12
4
yanıtYanıtla
napcanher_kes_13@hotmail.com:

sız bu hükümete oyy verdıkce tayyıp daha neler neler yapcak sadece zenqınler zenqın oluyoo fakırler hayla 800 mılyona calısıyooo bide surıyelısını onu bunu alıyoo herturlu yardım edıyo ama kendı vatandasını hıc dusunmuyoo boyle bı hukumete baqlıyız ıste

yanıt0
yanıt0
FETHİYELİ:

İPEK bence sevineceğine üzül.şimdi 1500 aile daha ekmeksiz kaldı.senin gibi geri düşünen insanlar yüznden bu ülke kaybetmeye mahkum oluyor maalesef.bana söylermisin bu işten çıkarılan 1500 kişiye işmi vercen aşmı vercen...

11
1
yanıtYanıtla
SANCARHANsancarhan@hotmail.de:

Ekmekdedenize gidin,o verir size ekmek

yanıt0
yanıt0
ŞAHİT:

İŞLER ÇOK KÖTÜ, TİCARET ÇOK DURGUN, DÜZGÜN BİR MAL YOK, YÜZDE 90 KORSAN ÇAKMA ÜRÜN, SATILIYOR.. KİMSE SATMAK ALMAK İSTEMİYOR. AMA SADECE O GİDİYOR YANİ. ÇOĞU BIRAKTI. ALAMIYOR MİLLET EN BASİTİNDEN 1 PANTOLON 150 TL.. TSHIRT , 75 TL.. TELEFON 1500 TL. ŞÖYLE AZ DAHA KALİTELİ SATSA MİLLET PANTOLON 300 TL, MÜMKÜN DEĞİL SATILMAZ. AYAKKABI FELAM 200 TL.. ASGARİ ÜCRETTE 800 TL. OLMAZ YANİ BU İŞLER.

9
2
yanıtYanıtla
EMEKLİ Hoca:

Ekonomi sadece TAHTAMAHTAKALE , İSTMOÇ ve AVM lerde ,ithalatcı firmanın Çin''den 1e aldığı 15-20 katına satılan ÇİN mallarları ile yürümez! Bu günü kurtarır. Bir gün Çin''li ler gelip buralarda mağaza açıp kendiler satmaya iş yeri açıp burada üretim yapmaya başarsa kiiibu kaçınılmaz bu gidişle bir gün olacak ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN! Bir transistör, diyot,direnç,entegre devre, chip üreten tesisimiz v.s yok. Bu gün hepsi ÇİN''dengeliyor Ya YARIN ?????? Biz Çin''e ne SATIYORUZ????????Vida sından Uçağına kadar MİLLİ ÜRETİM şart, MİLLİ ÜRETİM olmadan kalkınma olmaz .Gün gelir, körfez dekilerde yeni para yatıracak, apartman dairesi v.s satın alacak başka ülkeler bulur. Ataların dediği gibi DÖKME SU İLE AVM ler ile EKONOMİ DÖNMEZ. Biz kendimizi unuttuk bari çocukları kurtaralımmm.

10
0
yanıtYanıtla
REALİST !!!:

AKP GELDİ , DÜZEN BOZULDU !!!

5
2
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title