Haberler

Başkentgaz, Ankara'da Doğalgaz Satış Kotası İki Katına Çıkardı

Başkent’te ön ödemeli doğal gaz aboneleri, bugünden itibaren Ekim, Kasım ve Aralık'da aylık 500'er lira, Ocak, Şubat ve Mart'ta ise her ay için 600'er liralık doğal gaz alabilecek "Villa tipi...

TAMER TOĞANAŞ - Başkent'te ön ödemeli doğal gaz aboneleri bugünden itibaren Ekim Kasım ve Aralık ayında aylık 500'er lira, Ocak Şubat Mart aylarında ise her ay için 600'e liralık gaz alabilecek. Villa tipi konutlarda bu tutar Ekim, Kasım, Aralık aylarında aylık biner lira, Ocak, Şubat ve Mart aylarında ise 1200'er lira olacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Başkent Doğalgaz AŞ, kamuoyundaki kota tartışmalarının ardından dün doğal gaz satış tutarlarını bir kez daha attırarak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) sundu ve yeni tutarlardan satışa başladı.

Ankara'da, ay başında 135 lira ile başlayan, daha sonra 250 liraya kadar çıkan gaz satışı, "hava durumu ve yaklaşmakta olan bayram düşünülerek"  bu ay ve yıl sonuna kadar aylık 500 liraya kadar çıkartıldı. Şirket, 2014 yılının ilk aylarında bu tutarı, aylık 600 lira, villa tipi konutlar için ise bu miktarın 2 katı kadar uygulayacak.

Tükettikleri müddetçe, aynı tutarda istedikleri kadar gaz alabilecekler

Vatandaşlar, söz konusu aylık tutarları tüketmeleri halinde, o ay içinde aynı tutarda yeniden doğal gaz alabilecekler. Aldığı gazı tüketen vatandaş, kartındaki yedek kısmı da sayacına yükledikten sonra, ay içerisinde her seferinde aynı miktarda gaz alabilecek. Bir başka ifadeyle tüketiciler, tükettiği ve bütçesi elverdiği müddetçe istediği kadar gaz alabilecek.

Konuyla ilişkin AA muhabirine açıklama yapan EPDK yetkilileri, kamuoyunda kota olarak bilinen uygulamanın doğal gaz sayaçlarında aşırı stok yapılması, böylece mekanik ve ön ödemeli sayaç kullananlar arasında bir haksızlığın oluşmaması için yapılmış bir düzenleme olduğunu ifade ettiler. Halen vatandaşın gazını tükettiği müddetçe ve ekonomisi elverdikçe dilediği kadar doğal gaz alabilme imkanı bulunduğuna işaret eden yetkililer, geçmiş yıllarda görüldüğü gibi aşırı stokların yapılması durumunda, fiyat değişimlerinde şirketin maliyetlerinin artabildiğini dile getirdiler. Bu durumda tarifesi düzenlemeye tabi olan şirketin, tüm abonelere yansıyacak şekilde ek maliyet artışları talep edebildiğini vurgulayan yetkililer, "Mevsimlik sınırlamalar bu tür aşığı stokçuluğa karşı bir önlem olarak alındı, ancak tek bir vatandaşımızın gazsız kalmaması için de gerekli düzenlemeler yapıldı" diye konuştu.

EPDK yetkilileri, Başkent Doğalgaz AŞ'nin, kış aylarında gaz satışlarında bir sıkıntı olmaması için de her türlü tedbiri aldığını, gaz satış noktaları, PTT, banka şubeleri ve yeni alışveriş merkezi satış noktaları ile 300'e yakın noktada doğal gaz satışı yapıldığını kaydettiler. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkentgaz Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title