Haberler

Babacan Veda Gibi Konuşmasında İstikrar İçin Demokrasi Vurgusu Yaptı

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, veda konuşması gibi bir konuşma yaptı. İstikrar için demokrasi önemli dedi. Yunan hükümetini örnek verip 1 yıl ömrü olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ," Kişiler gelip geçicidir, herkes fanidir. Ama kurumlar ve kurallar iyi yerleştirilirse, o ülkelere biz ileri demokrasi diyoruz, o ülkeler zaten ileri ekonomi haline de gelir. Demokrasi iyi işliyorsa, öngörülebilirlik varsa, hukuk çerçevesi sağlamsa ve yargı iyi işliyorsa ekonomi de dayanıklı oldur" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Finansal Kurumlar Birliği 3. Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu.

DEMOKRASİNİN ÖNEMİNE VURGU

Babacan iyi işleyen demokrasilerde kurallar ve kurumların son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, "Ne kadar kural bazlı bir mevkiin varsa, hele hele de ekonomide ne kadar çok kuralların hakim olduğu bir ortam varsa o ülke o kadar öngörülebilir, o ülke o kadar güvenilir bir ülke olur" dedi.

"KİŞİLER GELİP GEÇİCİDİR"

Kurumların önemine de değinen Babacan, "Kişiler gelip geçicidir, herkes fanidir. Ama kurumlar ve kurallar iyi yerleştirilirse, o ülkelere biz ileri demokrasi diyoruz, o ülkeler zaten ileri ekonomi haline de gelir. Demokrasi iyi işliyorsa, öngörülebilirlik varsa, hukuk çerçevesi sağlamsa ve yargı iyi işliyorsa ekonomi de dayanıklı oldur" ifadesinde bulundu.

BABACAN: "EKONOMİ YÖNETİMİNDE GEREKTİĞİ ZAMAN HIZI DÜŞÜRMEK SON DERECE ÖNEMLİDİR"

Babacan, "Nasıl, araba kullanırken, ileride sis varsa, virajlar varsa hızı düşürmeniz nasıl işin gereğiyse, ekonomi yönetiminde de gerektiği zaman hızı düşürmek son derece önemlidir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan buradaki konuşmasının ardından Levent'te bulunan Özdilek ailesine tarafından yaptırılan bir plazanın açılışına katıldı. Töreninde konuşan Babacan, güven ve istikrar vurgusu yaptı.

YUNAN HÜKÜMETİNE ÖMÜR BİÇTİ

Türkiye'de yatırımların artmasının siyasetteki istikrar ile mümkün olduğunu dile getiren Babacan, "Güven oluştuktan sonra istikrar kolaylaşıyor. Güven olmadığı zaman istikrar olmaz, ticaret de yürümez. Hemen yanı başımızda Avrupa'da görüyoruz kronik ekonomik problemlerle baş başalar. Hükümetlerin ömrü ortalama 1 yıl" ifadelerini kullandı. Babacan şunları kaydetti:

VEDA KONUŞMASI GİBİ SÖZLER

"Gelirken otele ve alışveriş merkezine bakarak geldik az önce. İstanbul gelişiyor. Daha modern çalışma alanlarına hızla kavuşuyoruz. Kişi başına düşen geliri 50 bin dolar olan ülkelerde şu anda bu kalite var. Daha iyisi yok. Çok şükür Türkiye bu noktalara geldi. Unutmamalıyız ki bu noktalara gelişimizde sanayi var, üretim var. Pergelin bir ayağı sanayide olduğu sürece öbür ayağıyla farklı sektörleri gezin ama sanayi işin temeli. Asıl katma değer sanayide. Sanayide kazanacağız, o kazandığımızın sonucu olarak daha güzel mekanlarda oturacağız, çalışmalarımızı yapacağız. Ülkenin girdisinden, borçlanarak daha lüks mekanlarda çalışmak, yaşamak ve alışveriş etmek sürdürülemez. Dolayısıyla sanayimizi kuracağız, güçlendireceğiz. Bunu da unutmamak gerekiyor."

Kaynak: AA / Ekonomi

Politika Dünya Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (63)

sağduyu....:

AKP''li değilim ama parti kursun düşünmeden oyumu veririm. Terbiye, dürüstlük, şeref, namus, hepsi yüzüne yansımış. . . Rıza Sarraf''ın dediği gibi ''''Babacan başka biri, işimizi görmüyor'''' dediği kadar var. . . Allah Sayın Ali Babacan''ın yanında olsun. . . . . Bu ülkeye böyle bir Lider lazım. . .

32
8
yanıtYanıtla
coruh:

Sayin babacan gullere bereber yeni parti kurun gelin yuzde kirk oy garanti

31
3
yanıtYanıtla
meks:

senide yediler babacan bu akepeliler hırsız değilsen barındırmazlar

24
9
yanıtYanıtla
doludagmobilWeb@haberler.com:

Yasssin tayip erdogan

2
30
yanıtYanıtla
Dürüst adam doğru söylüyor...Mobil-IOS:

Ülkeyi sanayi yükseltir,rant batırır;batıyor NETEKİM...

32
0
yanıtYanıtla
Demokrat:

Ülkeni seviyorsan o hırsızları terk et.

21
4
yanıtYanıtla
ramazan:

ikinci abdul latif şener vakası olacaktır , hergün tövbe edecektir bunlarla aynı safta olduğuna

18
5
yanıtYanıtla
genc osmanlımobilWeb@haberler.com:

Hükümette takdir ettiğim tek kişi

20
3
yanıtYanıtla
azahuda hundaMobil-ANDROID:

Ülke peşkeş ve yalan kokuyor hırsızlar göz göre göre hırsızlık yapıyor ?

15
6
yanıtYanıtla
mehmet tunç:

gurur duyduğum bir bakandır. akıllı, ahlaklı, bilğili, dürüst daha saymakla bitmez. helal olsun sana, ALLAHA EMANET OL. sayğılarımla

15
3
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title