Haberler

Bartın Irmağı'nda yapılan sel ve taşkın koruma tesisleri hakkında açıklama

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bartın Irmağı'nda yapılan incelemeler sonucunda Türkiye genelinde son 2 yılda 5 bin 679 adet sel ve taşkından koruma tesisi yapıldığını açıkladı.

Bartın'da sel ve taşkınlara neden olan Bartın Irmağı'nda inceleme yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde 2 yıl içerisinde 5 bin 679 adet sel ve taşkından koruma tesisi yapıldığını söyledi.

Bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere Bartın'a gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yalı mevki'nden Kanlı Irmak Caddesi'ne uzanan Bartın Irmağı Islah Alanı'nda çalışmaları inceleyerek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi. Bartın'da son 2 yılda meydana gelen sel ve taşkın felaketlerinde sel sularının yol açtığı tahribat ve ıslah için yürütülen çalışmaların anlatıldığı Bakan Yumaklı, yaptığı açıklamada ise son 22 yılda 5 bin 679 adet taşkın koruma tesisi yapıldığını kaydetti. Son dönemlerde öngörülemez afetler yaşandığı ifade eden Bakan Yumaklı, tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin sel ve taşkınlarla anılmasını önleyecek çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Yumaklı, "İklim değişikliğini her geçen gün hissediyoruz. Artık öngörülebilir olanların yanı sıra öngörülemez olanlarla da sıklıkla karşılaşıyoruz. Bizim mühendilerimiz, genç arkadaşlarımız çalışıyor. Bunları da mümkün olduğu öngörerek tedbir almaya yolunda devam ediyorlar. 2024 yılı içerisinde yapacağımız taşkın koruma tesis sayısı 314. Artık Bartın gibi, yeşilin, doğanın turizmin adeta göz bebeği bir şehrimizin, sellerle baskınlarla anılmasını istemiyoruz. Sadece burada değil, benzer taşkın ve sel potansiyeline sahip illerde bu çalışmaları yapıyoruz. Ciddi bütçeler ayrılmış durumda. Diliyorum ki, hem bizler hem de vatandaşlarımız, sel ve afet durumuna hazırlıklı olalım. El ele, kol kola bu afetlerin getireceği olumsuzlukları yaşamayalım" diye konuştu.

Bakan Yumaklı, incelemenin ardından ise tarım sektörünün paydaşları ile birlikte toplantı yaptı. Yumaklı, Kumluca Beldesi, Abdipaşa Beldesi ve Ulus İlçesindeki seçim ofisleri açılışına katılacak. Yumaklı, Bartın'da son olarak ise Ulus ilçesinde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlarla bir araya gelecek. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Bartın Tarım Çevre Doğal Afetler Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title