Haberler

BALOSB'ye tır otoparkı ve sosyal tesis

Güncelleme:

BALOSB'ye tır otoparkı ve sosyal tesis Büyükşehir'den Balıkesir ticaretine katkı Gün geçtikçe büyüyen ve gelişen BALOSB'nin; 55 araçlık tır otoparkının kapasitesini 120'ye çıkaran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 43 dönüm arazi üzerinde kurulan alana sosyal tesisler de kazandırdı.

BALOSB'ye tır otoparkı ve sosyal tesis

Büyükşehir'den Balıkesir ticaretine katkı

BALIKESİR - Gün geçtikçe büyüyen ve gelişen BALOSB'nin; 55 araçlık tır otoparkının kapasitesini 120'ye çıkaran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 43 dönüm arazi üzerinde kurulan alana sosyal tesisler de kazandırdı. Bu sayede Balıkesir'de üretilen ürünleri taşıyan tır şoförleri için A'dan Z'ye tüm ayrıntılar düşünülerek sağlıklı bir ortam oluşturuldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Yücel Yılmaz ile BALOSB yönetiminin girişimleriyle 3 kat büyüyen Türkiye'nin sayılı organize sanayi bölgelerinden BALOSB'de, 10 lojistik firmasının bulunduğu alandaki 55 araçlık tır otoparkı, yetersiz gelmesi üzerine kapasitesi artırılarak yenilendi. Son yıllarda BALOSB'de faaliyet gösteren firmaların sayılarının ve iş hacimlerinin artması ile mevcut alanda bulunan araç parkı ve tesisler yetersiz kalması dolayısıyla 120 tır/kamyon kapasiteli olarak tesisler dahil 43 dönüm arsa üzerine kurulan tır Otoparkı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Lojistik firmaları ferahladı

Lojistik firmalarının refah ve verimli bir ortamında çalışabilmeleri, daha fazla araca ulaşabilmeleri, uygun fiyatlarla taşıma, özel şartlar belirleme, nakliye işlemlerini hızlıca sonuçlandırabilmeleri için gerçekleştirilen yatırım kapsamında; 10 adet ofis, şoförler için tuvalet-duş, kafeterya, güvenlik kulübesi de bulunan tesisler de hizmete alındı. 125'er metrekare olarak 2 katlı inşa edilen ofisler ve diğer yapılar toplam 2 bin 290 metrekare alanda yer alıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Balıkesir Toplu Konut A.Ş tarafından yapılan tır Otoparkı ve tesislerin yanı sıra; Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi ve asfaltlama çalışmaları da tamamlandı.

Kapasite 55'ten 120'ye çıkarıldı

Mülkiyeti BALOSB Müdürlüğüne ait olan toplam 43 dönüm alanı 25 yıllığına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne devrettiklerini belirten BALOSB Bölge Müdürü Mesut Eray "Bunun karşılığı olarak söz Büyükşehir Belediyesi, söz konusu parsel üzerinde 10 adet ofis, 1 adet kafeterya, 1 adet idari bina, 1 adet kapı girişi işletmesi, 1 adet lokanta ve 1 adet sosyal tesis yaptırdı. Bunun yanı sıra; tır parkı araç kapasitesinin de yetersiz kalması üzerine 55 araç kapasitesi 120 araca çıkarıldı. İnşaat faaliyetlerinin haricinde yaklaşık 7 dönümü kapsayan peyzaj çalışmaları ve genişleyen tır parkının zeminin yeniden asfaltlanması bilabedel ile Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Ayrıca yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan BALOSB'yi şehre bağlayan yeni yolumuz da açıldı, diğer etapları da tamamlanmak üzere. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz." dedi.

"Hedefimiz; büyüyen ve gelişen Balıkesir"

BALOSB'ye; yurtiçi ve yurtdışından birçok firmanın tırının geldiğini ve burada üretilen ürünleri taşıdıkları için önemli olduklarını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve BALOSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Yücel Yılmaz "Buraya Gümrük Müdürlüğünü yaparken hedefimiz; büyüyen ve gelişen Balıkesir'in vizyon işler yapması oldu. BALOSB'nin ulaşımını da kolaylaştırmak için de 3 etaplı yol çalışmamız oldu. İlk 2 etabı bitti, 3. Etap tamamlanmak üzere. Buradaki tüm çalışmalarımız bir vizyonun yansıması, sürdürülebilirliği yakalamak için çalışıyoruz. Organize Sanayimiz bu yeni yüzüyle dış kaplamasından kullanım alanlarına kadar kentimizle uyumlu bir şekilde şekillendirildi. Önce mekana siz şekil verirsiniz, sonra mekanlar size şekil verir. Mekanlarının kadar ticaret yapabilirsiniz. tır parkımız, esnafımıza hayırlı olsun. Gelen misafirlerimizin de kullanabileceği birçok sosyal tesisi de var şehrimize hayırlı olsun." diye konuştu.

Ticaret için çok kıymetli bir yatırım

Balıkesir'de ticaretin gelişmesi ve BALOSB'nin daha ileriye gitmesi için güzel imkanlar sunacak bir açılışın yapıldığını dile getiren AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey "Tır ve kamyon esnafımız emektar, işleri kolay değil. Burada üretilen ürünleri yurtiçi ve yurtdışından birçok şehre ulaştırıyorlar. Bu hem şehrimiz hem de ülkemizin ticareti için çok kıymetli. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Esnafımız her şeyin en güzelini hak ediyor

Yeni açılan tır otoparkının lojistik işiyle uğraşan firmalara ve şoför esnafına hayırlı olmasını dileyen AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok "Onlara yakışan bir eser ortaya çıkmış. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere; BALOSB Müteşebbis Heyet Başkanımıza ve yönetimine teşekkürü borç biliyorum. Buralar, Balıkesir'in dışa açılan pencereleri. Ne kadar iyi olursa dışarıdan o kadar çok yatırım alırız. Esnafımız her şeyin en güzelini hak ediyor, hayırlı olsun." dedi.

"Tır şoförlerimiz sağlıklı bir ortamda hizmet alacak"

BALOSB'ye kazandırılan tır otoparkı ve sosyal tesislerin çok güzel bir koordinasyon ve iş birliğiyle hareket etmenin sonucu olduğunu ifade eden Balıkesir Valisi ve BALOSB Müteşebbis Heyet Başkanı İsmail Ustaoğlu "Organize Sanayi Bölgemiz ile Büyükşehir Belediyemizin iş birliğinde gerek burada hizmet veren lojistik firmalarımızın ihtiyacının karşılanması gerekse BALOSB'ye gelen tırlarımızın rahat bir şekilde tedarik ilişlerini ve lojistik hizmetini alması açısından güzel bir alan olmuş. Önemli bir sıkıntı giderilmiş oldu. Tır şoförlerimiz, sağlıklı bir ortamda hizmet alacak. Buradan dünyanın birçok bölgesine ihracat yapılıyor. Balıkesir'in bir nevi imaj yeri burası, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Törene; Balıkesir Valisi ve BALOSB Müteşebbis Heyet Başkanı İsmail Ustaoğlu, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri İsmail Ok ile Mustafa Canbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve BALOSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, BALOSB Bölge Müdürü Mesut Eray, il müdürleri, firma sahipleri ve esnaflar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Balıkesir Yerel Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title