Haberler

Bakanlığı devreden Nebati, Mehmet Şimşek'e bakarak "Ohh" çekti! O anlar kamerada

Güncelleme:

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek görevi bugün düzenlenen törenle Nureddin Nebati'den teslim aldı. Devir teslim törenine damga vuran olay ise Nebati'nin basın toplantısının sonunda Şimşek'in yüzüne bakarak "Ohh" çekmesi oldu. O anlar kameralara anbean yansıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam saatlerinde Çankaya Köşkü'nde düzenlenen basın toplantısıyla yeni Kabine'nin üyelerini tek tek kamuoyuyla paylaştı.

MEHMET ŞİMŞEK'İN EKONOMİ YORUMU DİKKAT ÇEKTİ

Erdoğan uzun zamandır ekonominin başına geçirmek için çaba sarf ettiği Mehmet Şimşek'i Hazine ve Maliye Bakanı olarak atadı. Bugün gerçekleşen devir teslim töreniyle görevi eski Bakan Nureddin Nebati'den devralan Mehmet Şimşek basın toplantısında dikkat çeken ifadeler kullandı.

"MALİ DİSİPLİN VE FİYAT İSTİKRARI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Şimşek, "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi her alanda öngörülebilirliğin arttırılması, cari açığı azaltacak yapısal dönüşümün hızlandırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Mali disiplin ve fiyat istikrarı için çalışacağız. Vakit kaybetmeden orta vadeli finansal çalışmalarımıza başlayacağız. Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneye düşürülmesi, her alanda öngörülebilirliğin artırılması, cari açığı azaltacak yapısal reformlar hayatidir" dedi.

NEBATİ'DEN VEDA KONUŞMASI

Görevi Şimşek'e devreden Nebati ise konuşmasının sonunda "Yüreği Türkiye Yüzyılı sevdasıyla çarpan bir kardeşiniz olarak görev aldığım makamlarda yer almama nasip eden Rabbime hamdediyorum. Sizleri muhabbetle selametle selamlıyorum. Bu kutlu davada büyük bir gayret sarf edecek olan bakanıma hayırlı sağlıklı uzun ömürler ve güzel kararlar vermesi nasip olsund diyorum" cümlelerini sarf etti.

KAMERALARIN KARŞISINDA RESMEN "OHH" ÇEKTİ

Mehmet Şimşek ile Nebati arasındaki devir teslim törenine damga vuran olay ise toplantının sonuna doğru yaşandı. Bakan Nebati kameraların önünde yeni Bakan Şimşek'e dönerek "Ohh" çekerken, Şimşek'in verdiği tepki de kameralara anbean yansıdı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek Maliye Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (26)

hakan saglam:

490 milyar dis borcla ne dusunuyor acaba.siyasetin ekonomi ile icice gectigi bizim gibi azgelismis ulkelerde enf.maalesef dusmez

151
80
yanıtYanıtla
ferfer:

Bı 5 sene daha masal dinleyecek bu millet akillanmadiniz akillanmazsinizda çok iyi oluyor size yetmez ama dahasida gelecek

95
104
yanıtYanıtla
ekaf paseh:

boşver kader de geç

yanıt42
yanıt33
Musa Mut:

Kıymetini bilemedik nebati bakalım

57
139
yanıtYanıtla
Mehmet Tokman:

nihayet bilimsel idaree.esnaaf gitti

159
16
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Nebatinin gözleri parlamiyor ne oldu acaba

152
22
yanıtYanıtla
mahmut:

Alış verişlerde Yerli ürün tercih ederek ülkemizi kişi başı bir TL de olsa katkı sağlayalım. Yerli alternatifi varken Yabancı ürün alıp Paramız yurt dışına vermeyelim. Kedni malımıza sahip çıkalım

147
27
yanıtYanıtla
sivri:

şimşek mc quinn i çağırsanız o bile kurtaramaz ki bu adam faizi yükseltmekten yana yani kısaca 3 aya istifa eder

84
86
yanıtYanıtla
Mustafa TekkaleMMM:

Ben neler çektim der gibi

122
5
yanıtYanıtla
N.güven güleç:

yum gözünü aç gözünü hiç birşey değişmeden bitti görevi syn nebatinin.mehmet şimşekten olumlu işler bekliyoruz hepimiz

102
14
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title