Haberler

Bakan Yılmaz Tarihi Konakta İncelemelerde Bulundu

Güncelleme:

Bakan Cevdet Yılmaz, Sürmene de restore edilen Yakup Ağa Konağı'nda incelemelerde bulundu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Trabzon'a gelişi sırasında Sürmene İlçesi'nde restore edilen Yakup Ağa Konağı'nda incelemelerde bulundu, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'tan bilgi aldı.

Binanın restore edilerek turizme kazandırılmasının önemine değinen Bakan Yılmaz, "Hem geçmiş değerlerimizi korumamızı hem de geleceğe katma değer ve ekonomik değer üreterek aktarmamızı sağlayan projelerdir. Karadeniz'i turizme açan örnek bir proje oldu. İyi bir işletme modeli ile elit bir şekilde işletilecek bir tesis haline getirilecek" dedi.

1856 yılında Hacı Yakupoğlu Memiş Ağa tarafından inşa edilen tarihi yapının restorasyon çalışmaları için 786 bin liranın harcandığını belirten Yılmaz, "Bunun 465 bin TL'sini de Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı karşıladı" açıklamasında bulundu. Kalkınma Bakanı, daha sonra da Yakup Ağa Konağı'na yakın bir mesafede bulunan Memiş Ağa Konağı'nı gezdikten sonra Trabzon'a geçti, Valilik Toplantı Salonu'nda, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı toplantısına katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Recep Kızılcık Cevdet Yılmaz Trabzon Sürmene Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title