Haberler

Bakan Yıldız Güney Kore'ye Gidecek

Yıldız, 16 17 Ekimde 22. Dünya Enerji Kongresi'ne katılacak, Cezayir, Kolombiya, Kore, İran ve Rusya enerji bakanlarıyla görüşmeler yapacak 52 ülkeden bakan ve aralarında enerji CEO’ları, ana...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 22. Dünya Enerji Kongresi'ne katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere yarın özel uçakla Güney Kore'ye gidecek.

Daegu'da "Enerji Politikası Üçleminin Üstesinden Gelinmesi" konulu  oturumda tartışma liderliği yapacak Yıldız, Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye'ın konuşmasını dinleyecek.

Yıldız, Bakanlar Topluluğu yuvarlak masa toplantısına ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından verilen 2017 Dünya Petrol Kongresi adaylık resepsiyonuna katılacak.

Mevkidaşlarıyla da bir araya gelecek Yıldız, Kolombiya Madenler ve Enerji Bakanı Amilkar Acosta, Cezayir Enerji Bakanı Youcef Yousfi, Güney Kore Enerji Bakanı Yoon Sang-jick, İran Enerji Bakanı Hamid Çitçiyan, Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, İsviçre Enerji Bakanlığı Müsteşarı Walter Steinmann, Dünya Enerji Konseyi Başkanı Marie-José Nadeau, Rosneft Başkanı Igor Sechin ile görüşecek.

Bakan Yıldız, 17 Ekim Perşembe günü Westinghouse CEO'su Danny Roderick, Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Maria van der Hoeven, Edison CEO'su Bruno Lescoeur ve Uluslararası İlişkiler Başkan Yardımcısı Assaad Saab ile bir araya gelecek.

Dünya Enerji Konseyi Medya Merkezi"nde basın toplantısı düzenleyecek Yıldız, kapanış seremonisi ve resepsiyonunun ardından Türkiye'ye dönecek.

Bir sonraki kongre İstanbul'da

22. Dünya Enerji Kongresi'nde, "Yarının Enerjisini Bugünden Temin Etmek" teması çerçevesinde, 2030 yılında ikiye katlanacak enerji talebin mevcut enerji kaynaklarınca karşılanıp karşılanamayacağı ve küresel ölçekte enerji gündemini teşkil eden diğer önemli konular ele alacak. Kongreye 52 ülkeden bakan ve aralarında enerji CEO'ları, analist ve araştırmacıların bulunduğu toplam 7 bin kişi katılıyor.

Kongrenin büyük sergi alanında ise enerji sektöründeki tüm gelişmeleri gözler önüne serecek.

Bir sonraki kongreye ise İstanbul ev sahipliği yapacak. Türk heyeti 2016'daki organizasyon öncesinde yerinde incelemelerde bulunacak. İstanbul bir çok aday arasından sıyrılarak 23. Dünya Enerji Kongresi'ne ev sahipliği yapmaya hak kazanmıştı. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Taner Yıldız Güney Kore Cezayir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title