Haberler

Bakan Nebati: Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor kokusundan dolayı, bunu değiştirmek lazım

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği sözler özellikle sosyal medyada gündem oldu. Nebati, "Türkiye'de damak tadı değişti. Şu anda koyun eti çok ucuz, dana etine göre ama koyun etini yemiyorlar. Halbuki biz koyun üretimine yönelik bir coğrafyada yaşıyoruz ama biz damağı dana etine çevirdik. Koyun etini çocuklarımız yemiyor, kokusundan rahatsız oluyorlar. Buna yönelik adımlar atılması gerekiyor" diye konuştu.

Hazine Ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Haber Global'de Başak Şengül'e açıklamalarda bulundu. Gıda enflasyonunun dünyanın tamamında genel enflasyonun üzerinde seyrettiğini söyleyen Bakan Nebati, "Tahıl koridoruna rağmen fiyatların hızla yükseliyor olması kuraklığın artması ve AB ile İngiltere'de sınırlama getirildi, İspanya, Portekiz ve Afrika'da üretilen miktarlarda azalma oldu sebzede. Domates üretimi Türkiye'de çok yükseldi. Bununla ilgili bakanlıklarımızla birtakım çalışmalar yaptık. Dünyanın tamamı, gıda ile ilgili enflasyonist bir baskı altında" diye konuştu.

"KOYUN ETİNİ ÇOCUKLARIMIZ YEMİYOR, KOKUSUNDAN RAHATSIZ OLUYORLAR"

Bakan Nebati artan et fiyatları konusunda ise şu ifadeleri kullandı; "Türkiye'de damak tadı değişti. Şu anda koyun eti çok ucuz, dana etine göre ama koyun etini yemiyorlar. Halbuki biz koyun üretimine yönelik bir coğrafyada yaşıyoruz ama biz damağı dana etine çevirdik. Koyun etini çocuklarımız yemiyor, kokusundan rahatsız oluyorlar. Buna yönelik adımlar atılması gerekiyor.

"FAHİŞ GELİR ELDE EDİLİYORSA..."

Bu işlerin belirli bir plan çerçevesinde yapılması ve kamunun elini taşın altına koyma konusunda çekinmemesi gerekir. Bizim burada yapmamız gereken, aracıların fiyatları artırıp artırmaması çok önemli. Elbette kasıtlı fiyat artıranlar da vardır. Kasıtlı işler yapılıyor olması ahlaki olarak anormal ama bunlarla bizim incelemelerimiz var, ciddi düzenlemeler yapıyoruz. Fahiş gelir elde ediliyorsa, ithalat yoluyla da insanlarımız ucuz ete ulaşmalı."

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Bakan Nebati'nin koyun etiyle ilgili sözleri sosyal medyada da kısa sürede gündem oldu. Çok sayıda kullanıcı Twitter'ı yorum yağmuruna tuttu. İşte o yorumlardan bazıları;

Bakan Nebati: Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor kokusundan dolayı, bunu değiştirmek lazım

Bakan Nebati: Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor kokusundan dolayı, bunu değiştirmek lazım

Bakan Nebati: Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor kokusundan dolayı, bunu değiştirmek lazım

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Türkiye Sözler Maliye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (31)

Bilirkişi:

Soğan 1 TL den 30 TL ye çıkmış halen daha enflasyon düştü diye ölçen bir Tüik kurumu var. Hangi ülkeyi ölçüyorsa o ülkeye göndermek lazım orada çalışsın. Koyun eti ucuz diyen bir maliye bakanımız var ekonomi alanında bilgisi yok.

389
24
yanıtYanıtla
Hakikat Ehli:

Bu adam ve bu adam gibi toplumdan uzak kalmış duyarsızlaşmış zenginleri devletin kilit yerlerine getirenleri 14 mayısta yine seçecekleri Allah afetsin. İktidarın yaptığı her şeye ortak olacaklar. Sevabıyla günahıyla

230
8
yanıtYanıtla
Serkan Zerenay:

Meclisteki fiyatlar ile dışardaki fiyatları birbirine karıştırıyor olabilir mi?

226
4
yanıtYanıtla
CHENATOR:

BU ADAMA BAKKAL İŞLET DESEN 2 GÜN SONRA BATIRIR AMA GEL GÖR Kİ MALİYE BAKANI

217
11
yanıtYanıtla
oguz:

RESMEN BİZİ APTAL YERİNE KOYUYOR BİZ ETİ BULDUK KOKUSU KALDI GERCEKTEN PES

212
5
yanıtYanıtla
Velhasili Kelam:

Sen şimdi dalganı geçtin ben de sandıkta dalgamı geçeceğim.

203
8
yanıtYanıtla
Velhasili Kelam:

Abi ne terör örgütü? Anlamadım.

yanıt0
yanıt0
CİHAN GÜLCE:

Kardeşim pire ye kızıpta yorganı yakmayasın.Bırak bakan ne derse desin.Her dediği kelimeyi cımbızla alıp yorum yapmakla işin sonu gelmez.Ülkeyi terör örgütünün emri altına mı vermek istersin yoksa bu yorumu yapan bakana mı? Karar senin...

yanıt6
yanıt79
ERKAN :

KENDİ SEÇMENİNE DİYOR

183
10
yanıtYanıtla
Erhan YAPIK:

Yerli ve Milli Ülkemize has ´´Gözlerdeki Işıltı Ekonomi Sisteminde´´ buna şaşmak anlamsız bence

180
9
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title