Haberler

Bakan Işıkhan, memur ve emeklilere yapılacak zam için tarih verdi: Ağustos ayının sonunda tamamlanacağını öngörüyoruz

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri hakkında konuştu. Bakan Işıkhan, "Ağustos ayının sonunda tamamlanacağını öngördüğümüz müzakerelerimizin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz hafta kamu emekçilerinin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecini başlattıklarını hatırlatarak, "Ağustos ayının sonunda tamamlanacağını öngördüğümüz müzakerelerimizin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum. Bizler bugüne kadar milletimizden gelen talep ve istekleri hiçbir zaman geri çevirmedik" dedi.

ÇORUM'DA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Türkiye Buluşmaları" etkinlikleri çerçevesinde Çorum'a geldi. İlk olarak Çorum Valiliği'ni ziyaret Bakan Işıkhan, daha sonra AK Parti Çorum İl Başkanlığı'na geçti. Bakan Işıkhan, burada düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"7. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME SÜRCEİNİ BAŞLATTIK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin desteği ve duasıyla, il ve ilçe teşkilatlarının azimli çalışmalarıyla Türkiye Yüzyılı'na birlikte yürüyeceklerini dile getiren Işıkhan, "Yolun başında bu yüzyılı emeğin, üretimin, çalışmanın yüzyılı yapacağız demiştik. Göreve gelir gelmez asgari ücretimizi belirledik. Akabinde memur ve memur emeklisi vatandaşlarımızın maaşlarında sağlanan iyileştirmeler için hemen harekete geçtik. Geçtiğimiz hafta da kamu emekçilerimizin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecini başlattık.

"AĞUSTOS'UN SONUNDA TAMAMLANACAĞINI ÖNGÖRÜYORUZ"

Ağustos ayının sonunda tamamlanacağını öngördüğümüz müzakerelerimizin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum. Bizler bugüne kadar milletimizden gelen talep ve istekleri hiçbir zaman geri çevirmedik. İmkanlarımız ölçüsünde her zaman insan odaklı, millet odaklı bir yönetim anlayışını benimsedik. Emeğin, alın terinin hakkını gözettik.

"HİÇBİR ZAMAN KULAKLARIMIZI KAPATMADIK"

Emeklilerimize, çalışanlarımıza, işverenlerimize, sendikalarımıza hiçbir zaman kulaklarımızı kapatmadık. Katılımcı sosyal devlet anlayışımızın gerektirdiği şekilde her zaman milletimizin yanında olduk. Bundan sonra da aynı bilinçle, aynı vizyonla sahadan gelen görüşlere kulak vermeye devam edeceğiz. Yerel yöneticilerimizle, vatandaşlarımızla, teşkilat mensuplarımızla, başkanlarımız ve milletvekillerimizle daha çok bir araya gelerek, onları daha çok dinleme fırsatı bulacağız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Vedat Işıkhan Memur Zam Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (14)

Vscorpion:

Çok geç kaldınızı ÇOOOK , emekli ölsün mü istiyorsunuz, bari düzeltme yapcaksınız süründürmeyecek refah ettirecek düzeltme yapın ! Öldürmeyin süründürmeyin sadaka değil hakkımızı istiyoruz! Size oy vermeyenleri haklı çıkaracak kararlar vermekten vazgeçin artık!

10
0
yanıtYanıtla
Deniz Tutar:

bu ülkede sadece memur ve memur emeklisi yok. bunu farkındamısınız acaba... insanlara bu kadar zulüm etmeyin. iktidarı da muhalefeti de varsa yoksa memur ve memur emeklisinden bahsediyor. bu ülkede sadece memurlarmı yaşıyor?

5
5
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Emekli değilim ama gerçekten emeklilerin işi zor...Çevremde görüyorum.Acil hemde çok acil desteklenmeleri gerekiyor.. Hiper enflasyonda bir gün bile onlar için çok önemli.

9
0
yanıtYanıtla
Deniz Tutar:

burada bahsedilen sadece memur ve memur emeklisi...

yanıt1
yanıt0
Adem Karabıyık:

Zam görüşmesiymiş, pazarlığıymış, anlaşmasıymış vs. vs. vs. Bana göre hepsi hikaye.

4
0
yanıtYanıtla
haylaz_7367:

hayat bunlara güzel

2
1
yanıtYanıtla
Haci Taştan:

Palavra palavra palavra...... Her seyde oldugu gibi memnun olacak olanlar yine sizsiniz

3
0
yanıtYanıtla
Ugur Yalçınöz:

Emekli hayal kırıklığına uğrattınız unuttunuz herşey ortada herkez görüyor sayın bakanım

2
0
yanıtYanıtla
sır balıkçı.17:

Emekli diyor ki, Biz hep beraber bir çatı altında sosyal güvenlik çatısı ve şemsiyesi altında bir arada değil miyiz bu ayrım niye sayın bakanım bu çok başlı sisteme bir son verilmesi gerekmiyor mu çalışırken hem pirim ödüyorduk hem sendika aidatlarımızı emekli olduk bireysel olarak seçmiş olduğumuz derneklere aidat ödüyoruz unutulduk bakanlık olarak bu bol çeşitliliğe son vererek bir çatı altında tüm emeklileri bir çatı altında çalışanları toplamanız daha sağlıklı olmaz mı, Saygılarımla.

2
0
yanıtYanıtla
hakan saglam:

Sadece zam vermek cozummu sn.yetkililer.devlet olmayan parayi harcamayacak artik.harca harca sonra vergiye benzine sigaraya alkole gecir.kisir bi dongu iste.anlasalar zaten bu duruma dusmezdik.neyse ya

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title