Haberler

Bakan Çağlayan: Uyuma BDDK

Güncelleme:

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, faiz oranlarının düşmesiyle birlikte bankacılık sisteminin daha insaflı davranması gerektiğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, faiz oranlarının düşmesiyle birlikte bankacılık sisteminin daha insaflı davranması gerektiğini belirterek, BDDK'ya seslendi. Bakan Çağlayan "Uyuma BDDK bugün bankacılık sisteminin bir kısmı hala geçmişteki alışkanlıklarını devam ettirmeye çalışıyor. Kar yaparken de insaflı olmak zorundasınız. Sizin yapmış olduğunuz kar bir başkasının zararıdır. Bankacılık sisteminin bu düşen faiz oranlarını KOBİ'lere yansıtması gerekiyor" dedi.

Bakan Çağlayan Swiss Otel'de düzenlen "Forum İstanbul " toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Çağlayan, "Merkez Bankası ısrarlarımıza rağmen ki iyi yaptığı zaman iyileri doğru yaptığı zaman doğrularını söyleyeceğiz. Biraz geçte olsa yeni yeni doğruları görmeye başladı. Merkez Bankası'nın yapmış olduğu gösterge faizlerindeki indirim neticesinde Türkiye'nin borçlanma faizlerinde bu gelişmeyi gördük" dedi.

KOBİ'leri Türkiye ekonomisinin bel kemiğine benzeten Bakan Çağlayan, KOBİ'lerin önemine dikkat çekerek, "Dünya ekonomisindeki bütün ülkelerin omurgası, bel kemiği KOBİ'ler. Bugün sayısal anlamda ihracatta istihdamda üretimde Türkiye ekonomisine son derece öneme sahip olan bugünün fidanlıkları yarın orman olacak KOBİ'lerden bahsediyorum. Yeni bir teşvik sistemini sunmuş olduğumuz bir dönemde KOBİ'lerin gerek ihtiyaç duydukları finansman, yatırım için bankacılık sisteminin onlara destek vereceği gün bugündür. KOBİ'sini desteklememiş, KOBİ'sini geliştirmeden kalkınmış hiçbir ülkeyi kimse bana gösteremez" diye konuştu.

"UYUMA BDDK"

Bakan Çağlayan Türkiye faizinin düşmüş olduğu bir ortamda bankacılık sisteminin daha insaflı davranması gerektiğine dikkat çekti.

Konuşmasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na

(BDDK) seslenen Bakan Çağlayan, "BDDK'nın oturduğu yerde oturmadan ciddi bir şekilde çalışması gereken bir döneme girmiştir. Uyuma BDDK. Bakın böyle bir imkan gelmiş, bugün bankacılık sisteminin bir kısmı hala geçmişteki alışkanlıklarını devam ettirmeye çalışıyor. Elbette ki dünyanın hiçbir ticari kuruluşu zarar etmek üzere kurulmaz. Ancak kar yaparken de insaflı olmak zorundasınız. Sizin yapmış olduğunuz kar bir başkasının zararıdır. Bankacılık sisteminin bu düşen faiz oranlarını KOBİ'lere yansıtması gerekiyor. Kapatma faizi komisyonu çerçevesinde önlerine ciddi engel koyuyorlar. Bu değişen faizi revize etmek için bankaya giden müşteriye KOBİ'ye yüzde 4 gibi insafsız, vicdansız kapatma komisyonu isteyen bankalar var. Bugün konut kredilerinde kapatma komisyonu yüzde 2'dir. Türkiye'yi biraz kuralsız bırakmayız, KOBİ'leri sahipsiz bırakmayız" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Çağlayan İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title