Haberler

Bakan Çağlayan: "Bundan Sonra İş Adamları Değil, İş İnsanları Başlığını Kullanalım"

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Kadına karşı pozitif ayrımcılık yapan bir hükümet olarak, gelin bundan sonra iş adamları değil, iş insanları başlığı altında bunu yapalım.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Kadına karşı pozitif ayrımcılık yapan bir hükümet olarak, gelin bundan sonra iş adamları değil, iş insanları başlığı altında bunu yapalım. Kadınlarımızı da aynı değerde tutalım" dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 4. Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi'ne Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanı Faruk Akbal katıldı. Kongrede konuşan Bakan Çağlayan, "Değerli başkanıma buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Biz bilhassa hükümet olarak, AK Parti olarak, kadına karşı pozitif ayrımcılık yapan bir hükümet olarak gelin bundan sonra iş adamları değil, iş insanları başlığı altında bunu yapalım. Kadınlarımızı da aynı değerde tutalım" ifadelerini kullandı.

Türk insanının artık ekmek kapısı bulmak için Avrupa'ya gitmediğin ifade eden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "27 yıl sanayicilik yapmış bir kardeşiniz olarak, AK Parti öncesi dönemlerde zengin olmanın yolunun bir elinin devletin kasasına el atmaktan geçtiği ve gençlerimizin Türkiye'de zengin olmak için devleti soymaktan, banka soymaktan geçer anlayışının ötesinde, bugün şükürler olsun AK Parti iktidarıyla helal çalışanın alın teri dökenin ve işini en iyi yapanın son derece başarılı olacağını ortaya koyan günlerle karşı karşıyayız. Bu anlamda Türkiye'miz şükürler olsun her geçen gün önemli başarılar elde ediyor" diye konuştu.

Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının ülkelerine dönmeye başladığını ifade eden Bakan Çağlayan, "Avrupa Birliği konusunda eski Türkiye yok. Yeni bir Türkiye var. Artık Türk insanı çalışmak için kendisine ekmek kapısı bulmak için Avrupa ülkelerine gitmiyor. Artık bu ülke insanları, etnik kökenlerinden dolayı, inançlarından dolayı bu ülkeden kaçarak Avrupa'nın birçok ülkesine sığınmıyor. Artık dünyada son derece öneme sahip olan Türk İş dünyasının önemli temsilcileri ve gençlerimiz birer birer Türkiye'ye dönmeye ve artık insanların özgürce, etnik kökenlerini, düşüncelerini, inançlarını rahat rahat söyleyebileceği ülkelerine dönüyorlar" şeklinde konuştu.

Dünyanın yaşadığı ekonomik krize meydan okuyan bir Türkiye'nin var olduğunu vurgulayan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Bundan 11 yıl önce bir Anayasa kitapçığının fırlatılmasından dolayı ekonomik krizin çıktığını söyleyenlere, o zamanın bir sanayicisi olarak, şunu söylemek isterim.O zaman Türkiye o kadar kötü yönetiliyordu ki, Türkiye o kadar çok köşeye sıkıştırılmıştı ki, Türkiye'nin kamu borçları öylesine yüksekti ki, Türkiye'nin bütçe açıkları öylesine yüksekti ki bırakın Anayasa kitabı atmayı bir leblebi bile atsanız bu kriz çıkacaktı. Çünkü Türkiye köşeye sıkışmıştı. Bugün dünyanın en büyük krizlerinin yaşandığı dönemde 2008'de başlayan krizle beraber, adeta dünya krizine meydan okuyan bir Türkiye'yi güçlü kılan siyasi istikrar, ekonomik istikrar, Türkiye'ye duyulan güven ve diğer yandan Türkiye'nin makroekonomide elde etmiş olduğu başarılardır" değerlendirmelerinde bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Avrupa Birliği Çağlayan Türkiye Haliç Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title