Haberler

Ticaret Bakanı Bolat: Esnafa destek finansman kredisinde kişi başı limit 750 bin liraya çıkarıldı

Güncelleme:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) finansman destek kredisinin yarın sabah itibarıyla hazır olduğunu belirterek limitin artırıldığı müjdesini verdi. Bakan Bolat, "Esnaf başına limit daha önce 500 bin liraydı, birkaç ay önce 650 bin liraya çıkarılmıştı, bugün söylüyorum 750 bin liraya çıkarıldı." ifadelerini kullandı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) finansman destek kredisinin yarın sabah itibarıyla hazır olduğunu belirten Ticaret Bakanı Ömer Bolat, limitin artırıldığını müjdesini verdi. Bakan Bolat, "Esnaf başına limit daha önce 500 bin liraydı, birkaç ay önce 650 bin liraya çıkarılmıştı, bugün söylüyorum 750 bin liraya çıkarıldı." dedi.

BAKAN BOLAT, ESNAFLA BULUŞTU

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhur İttifakı ABB Başkan adayı Turgut Altınok'un, Yenimahalle ve Altındağ'da faaliyet gösteren iş insanlarıyla, Ulucanlar Cezaevi'nde gerçekleştirdiği esnaf buluşması programına katıldı. Rahmetli babası Şevki Bolat'ın demirci dükkanında, ilkokul yıllarında tatillerde demircilik yaptığını, pazarda tabak sattığını anlatan Bolat, lise ve üniversite yıllarını da çalışarak geçirdiğini söyledi. Yaklaşık 42 yıllık okul ve iş hayatının, çıraklıktan Ticaret Bakanlığı'na kadar iş dünyasının içinde geçtiğini bildiren Bolat, bakanlığın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Ticaret Bakanı Bolat: Esnafa destek finansman kredisinde kişi başı limit 750 bin liraya çıkarıldıTicaret Bakanı Ömer Bolat

"YARIN TÜRKİYE'NİN 2023 YILI MİLLİ GELİRİ AÇIKLANACAK"

Bolat, yarın Türkiye'nin 2023 yılı milli gelirinin açıklanacağını duyurarak, "Türkiye'nin 2002 yılı sonundaki milli geliri 238 milyar dolardı. Yarın 1 trilyon doların üzerinde bir milli gelir rakamı göreceğiz. Çünkü, 3. çeyrek sonunda milli gelirimiz 1 trilyon 70 milyar dolardı zaten yıllıklandırılmış olarak inşallah bunun da üzerinde bir rakam göreceğiz. Kişi başına milli gelir 2002 yılında 3 bin 608 dolardı, yarın inşallah 13 bin dolara yakın kişi başına milli geliri göreceğiz. Çünkü, 9. ay sonunda açıklanan 12 aylık milli gelir, 12 bin 670 dolardı inşallah 13 bin doları da geçecek. Orta Vadeli Program sonunda bu rakamları 14 bin dolar-15 bin dolar seviyelerinde görmek mümkün olacak." diye konuştu.

"YIL SONUNDA HEDEF 267 MİLYAR DOLAR"

Türkiye'de 1980'de 1000 adet ihracatçı, 25 bin şirket ve esnaf sayısının da 1 milyonun altında olduğunu anımsatan Bolat, o dönemde 5 tarım ürününe dayanan ihracatın da 2 milyar 900 milyon dolar olduğunu hatırlattı. 2002 yılı sonunda ise 35 bin ihracatçı ile 36 milyar dolarlık ihracat yapıldığını kaydeden Bolat, 2022 yılında ise 140 bin ihracatçıyla 256 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiğini belirtti. Şu anda ilk 2 ayın sonunda bu rakamın 258 milyar dolara yükseldiğine işaret eden Bolat, yıl sonunda ise 267 milyar doların yakalanmasının hedeflendiğini vurguladı.

Bolat, 2002 yılında Türkiye'de istihdam rakamının 19 milyon olduğuna değinerek, 2023 yılı Aralık ayı istihdam rakamının 32 milyon istihdam olarak açıklandığını ve 21 senede 13 milyonluk net istihdam artışının sağlandığına dikkati çekti.

Ticaret Bakanı Bolat: Esnafa destek finansman kredisinde kişi başı limit 750 bin liraya çıkarıldı

"ESNAF BAŞINA LİMİT 750 BİN LİRAYA ÇIKARILDI"

AK Parti iktidarı döneminde esnafın iş imkanlarının büyüdüğünü, esnafa verilen desteklerin arttığını, 21 yılda 450 milyar lira sübvansiyonlu destek verildiğini anımsatan Bolat, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün için de şu müjdeyi vermek istiyorum. Esnaf başına limit daha önce 500 bin liraydı, birkaç ay önce 650 bin liraya çıkarılmıştı, bugün söylüyorum 750 bin liraya çıkarıldı. Yüzde 25,5 maliyetle piyasa rayiçlerinden çok çok aşağıda maliyetle, 5 yıl vadeli 300 milyon liralık TESKOMB üzerinden esnafa finansman destek kredisi yarın sabah itibarıyla hazırdır, kullanabilirsiniz hayırlı olsun."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ömer Bolat Türkiye Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (12)

Cihan Yıldırım:

ver memura ver memura. dön vur esnafa ,esnafın kredi kullanacak hali mi kaldı bu faizler bitirdi esnafı. 10 milyona çıkarsan ne 100 bin liraya 80 bin lira faiz öde. Esnafın krediye değil iş hacmine yeni sahaya ,hibeye desteğe ihtiyacı var bu enflasyonda faizde kredi intihardır, bunu nasıl göremezsiniz

65
228
yanıtYanıtla
ŞAŞKIN:

Bir market sadece sattığı sigarayla memurdan fazla kazanıyor. Bir dönerci sadece döner satarak aylık 100 bin kazanıyor... Memurun bir lokma ekmeğinde gözü olanın gözü çıksın 2002 den 2022 ye memur ort. Yüzde 3.5 la sefalet yaşadı. 20 yıl kemer sıktı. Biraz da başkaları sıksın memur 20 yıl kemer sıktı ayıptır ya!

yanıt193
yanıt58
oğuz şengül:

şaşkın kafayımı yedin sen sigaradan hele alkollü şeylerden nerdeyse hiç kazanılmıyor sigaradan hele 50 kuruş felan sanırım:) bildiğin devlete amalelik yapıyorlar.

yanıt6
yanıt0
F B:

Saskin sana tavsiyem istifa etmen ve ticarete atilman bosuna harcama gencligini..

yanıt40
yanıt38
Sade Vatandaş:

ŞAŞKIN ; madem bu kadar hesabın iyi niye memursun kardeşim , git o zaman aç bir hatta iki dükkan paraya para deme.

yanıt26
yanıt26
Yusuf GÜÇLÜ:

Esnafın ihtyaci olanına vereceksin krediyi. Yoksa parayı al faize koy kendi kendini öder taksit bittimi para ona kalır. Pandemidede bu yapılmadı mı? Parayı alip ihtiyacı olmayan dolar aldi,altın aldi

62
5
yanıtYanıtla
Özkan Bulut:

Evet doğrudur ama git al bakalım başkanları veriyor mu

29
4
yanıtYanıtla
Seyfettin GÖKTAŞ:

ver teminatını ipoteğini verir

yanıt7
yanıt6
soner keskin:

Konut kredi faizleri çok yüksek kimse artık ev alamıyor , ancak yurt dışından gelen zenginler alabiliyor. Konut kredi faizleri biran önce düşmeli ki insanlar biraz nefes alsın.

16
8
yanıtYanıtla
fatih poyraz:

Hani bağkur prim 7200 gün olacaktı ne oldu ?

11
4
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title