Haberler

Azerbaycan Verimlilik Merkezi MMP'yi Örnek Alıyor

Azerbaycan Verimlilik Merkezi Başkanı Alakbar Mammadov, güçlü kurumsal kapasitesi ve ulaştığı geniş kitleler nedeniyle Milli Prodüktivite Merkezi'ni örnek alacaklarını kaydetti

Azerbaycan Verimlilik Merkezi Başkanı Alakbar Mammadov, inceledikleri ve ziyaret ettikleri kuruluşlar arasında, uzun yıllardır gerçekleştirdiği faaliyetler, güçlü kurumsal kapasitesi ve ulaştığı geniş kitleler nedeniyle Milli Prodüktivite Merkezi'ni örnek alacaklarını kaydetti. Mammadov "Önümüzdeki dönemde, yine MPM'nin girişimleriyle Avrupa Ulusal Verimlilik Merkezleri Birliği'ne üyelik konusunda ilerleme sağlamayı umuyoruz" dedi.

MPM'den yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan Verimlilik Merkezi yetkililerinin 2-6 Mayıs 2011 tarihleri arasında Milli Prodüktivite Merkezi'ne teknik bir çalışma ziyareti gerçekleştirdikleri belirterek, MRMM Başkanı Alakbar Mammadov'un başkanlık ettiği, MRMM Genel Sekreteri, Halkla İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, İş Geliştirme ve Toplumsal Projeler Bölüm Başkanlarından oluşan 6 kişilik heyetin, Türkiye'den iyi izlenimler ve önemli kazanımlarla ayrıldığı kaydedildi.

Azeri Heyetin ziyaretini değerlendiren MPM Genel Sekreteri Necmettin Erkan, uluslararası ilişkilere önem verdiklerini belirterek, dünyada verimlilik konusunda gündemde olan tüm gelişmelerin MPM tarafından takip edilerek Türkiye'ye uyarlandığını kaydetti.

MPM'nin 46 yıllık tecrübesini Türk Cumhuriyetleri'ne her fırsatta aktardıklarının altını çizen Erkan, bu çerçevede 2009 yılından bu yana sürdürülen bir MPM Projesi olan "Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesinde Verimlilik İşbirliği Ağları Oluşturma Girişimi"ni hatırlattı. Bu bağlamda Azeri Heyetin ziyaretinin son derece önem taşıdığını da vurgulayan Erkan, "Hem Azerbaycan Verimlilik Merkezi'ni tanıyor, hem de onlara tecrübelerimizi aktarıyoruz" dedi. Erkan, MRMM ile ilişkilerinin bundan sonraki süreçte artarak devam edeceğini kaydetti.

-KURULUŞ AŞAMASINDA, DÜNYADAKİ VERİMLİLİK MERKEZLERİNİ İNCELEDİK-

MRMM Başkanı Alakbar Mammadov ise, çalışmalarına 2004 yılında başladıkları ve 2009 yılında kurdukları Mehsuldarlıq ve Reqabetedavamlılıq Milli Merkezi'nin kuruluş aşamasında, dünyadaki verimlilik merkezlerini incelediklerini aktardı.

Avrupa ülkeleri başta olmak üzere pek çok verimlilik merkezine ziyaret gerçekleştirdiklerini ve çeşitli yurt dışı kuruluş ve vakıfların hibe programlarından da yararlandıklarını, ancak karşılaştıkları örnek ve uygulamaların Azerbaycan Verimlilik Merkezi'ni oluşturmak ve en iyi şekilde yapılandırmak konusunda bekledikleri katkıyı yaratmadığını belirtti.

-DÜNYADAKİ VERİMLİLİK MERKEZLERİNİ İNCELEDİK, MPM'DE KARAR KILDIK-

"İncelediğimiz ve ziyaret ettiğimiz kuruluşlar arasında, uzun yıllardır gerçekleştirdiği faaliyetler, özellikle güçlü kurumsal kapasitesi ve ulaştığı geniş kitleler nedeniyle örnek alabileceğimiz verimlilik merkezinin MPM olduğunu gördük" ifadelerini kullanan Mammadov, MPM yetkililerinin 2009 yılında Azerbaycan'a gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından Azeri öğrenciler MPM'de staj yaptığını anlattı.

Mammadov, "Ev sahipliğinizde gerçekleştirilen 16. Dünya Verimlilik Kongresi'nde bizlere çok yardımcı oldunuz ve aracılığınızla, Dünya Verimlilik Bilimi Konfederasyonu'na üye olma fırsatı da bulduk. Önümüzdeki dönemde, yine MPM'nin girişimleriyle Avrupa Ulusal Verimlilik Merkezleri Birliği'ne üyelik konusunda ilerleme sağlamayı umuyoruz" dedi.

MPM'yi tercih etmekle ne kadar doğru bir karar aldıklarını, gerçekleştirdikleri bir haftalık çalışma ziyareti sonrasında daha iyi anladıklarını kaydeden Mammadov şöyle devam etti:

"Bu bir haftalık çalışma ziyaretimiz sırasında, MPM'nin yarım asırlık tecrübesinden en iyi şekilde yararlandığımızı düşünüyorum. Çalışma ziyaretimiz sırasında hem MPM'nin örgütlenme yapısı, hem de yürüttüğü faaliyet ve projeler hakkında detaylı bilgiler aldık. MPM bizim için en başarılı ve en iyi örnek. MPM'yi tercih etmekle ne kadar doğru bir karar verdiğimizi şimdi daha iyi anladık.

Verimliliği nasıl geliştireceğimiz ve nasıl uygulamamız gerektiğini en iyi örnekleri yerinde inceleyerek gözlemledik. Onlardan çok şey öğrendik. Türkiye'de bulunmaktan şeref duyduk. " - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title