Haberler

Ayvalık'ta işletmelerde fiyat listesi zorunluluğu

Güncelleme:

Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca, lokanta, restoran, kafe, pastane gibi işletmelerde fiyat listelerinin görünür yerlere konulması gerektiğini hatırlattı. Ticaret Bakanlığı'nın bu konuda denetimler yaparak cezai yaptırım uyguladığını belirten Çakırca, uymayan işletmelerin kapatılma riskiyle karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca, ilçede lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işletmelerde, tarife ve fiyat listelerinin görünür yerlere konulması konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca; Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan ve Resmi Gazete'de yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işletmelerde, tarife ve fiyat listelerinin iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılması, takılması veya konulmasının zorunlu hale getirildiğini hatırlattı.

Ticaret Bakanlığı'nın, restoran ve kafelerde servis ücreti veya herhangi bir isim altında ücret alınması halinde bunun tarife ve fiyat listesinde gösterilmesi gerektiğini, göstermeyen işletmelere cezai yaptırım uygulandığına da dikkat çeken Başkan Çakırca, bakanlığın bu kararına istianeden İstanbul'da yapılan denetimlerde mevzuata aykırı davranan bir işletmeye 834 bin lira idari para cezası kesildiğini hatırlattı.

Riayet etmeyen esnafların mekanlarına kapatılma riski

Melih Çakırca yaptığı açıklamada; fiyat etiketi, tarife ve fiyat listelerine ilişkin yaygın ve yoğun denetimlerin 2024 yılı boyunca da devam edeceği, tespit edilen her bir aykırılık için 2 bin 172 lira idari para cezası uygulanacağını önemle vurgulayarak, "1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe giren yasa gereği güncel fiyat tarifesinin görülebilecek yerde olmaması durumunda, Ticaret İl Müdürlüğünce yapılacak fiyat tarifesi denetimlerinde esnaflarımızın işyerlerine idari para cezası uygulanacağı ve hatta riayet etmeyen esnaflarımızın mekanları süreli veya süresiz kapatılma tehlikesiyle de karşı karşıya kalabilecektir" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ticaret Bakanlığı Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title