Haberler

ATO Başkanı Baran'dan işletmeler için çırak, kalfa ve usta talebi

Güncelleme:

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, işletmelerin, çırak, kalfa ve usta bulmakta yaşadığı sıkıntıya işaret ederek, "Çalışacak eleman bulamama sorunu öylesine kritik bir noktaya geldi ki üyelerimiz faaliyetlerini sürdürmekte sıkıntı çektiği için kapatma planları yapıyor.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, işletmelerin, çırak, kalfa ve usta bulmakta yaşadığı sıkıntıya işaret ederek, "Çalışacak eleman bulamama sorunu öylesine kritik bir noktaya geldi ki üyelerimiz faaliyetlerini sürdürmekte sıkıntı çektiği için kapatma planları yapıyor." ifadesini kullandı.

Odadan yapılan açıklamaya göre, Baran başkanlığındaki ATO heyeti, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner ile Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti, Oda üyesi işletmelerin görüş ve önerilerini dinledi.

İşletmelerle gerçekleştirilen istişare toplantısında çalışanların elektrikli araç bakım ve onarımı konusunda yetiştirilmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığından destek talep edilerek, çırak, kalfa ve usta gibi iş gücü ihtiyacına ve mesleki eğitimin önemine dikkat çekildi.

Baran, burada yaptığı değerlendirmede, Milli Eğitim Bakanlığının reel sektörün mesleki eğitim almış iş gücü ihtiyacını yakından bildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Çırak, kalfa ve usta bulmakta, kısacası mesleki eğitim almış, bilgisini tecrübeyle destekleyen eleman bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Bu nedenle mesleki eğitimin acilen ele alınmasını ve iş dünyasının ihtiyacı dikkate alınarak şekillendirilmesini istiyoruz. Çalışacak eleman bulamama sorunu öylesine kritik bir noktaya geldi ki üyelerimiz faaliyetlerini sürdürmekte sıkıntı çektiği için kapatma planları yapıyor. Mesleki eğitimi cazip hale getirmezsek bizi daha da zorlu bir süreç bekler."

Elektrikli araç bakım ve onarımında uzmanlaşma talebi

Baran, sorunun sadece sanayi işletmelerinde değil ticari işletmelerde de yaşandığına işaret etti.

Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi'nde yer alan işletmelerin, elektrikli araç bakım ve onarımı konusunda çalışanlarını yetiştirme ihtiyacı içinde olduğunu vurgulayan Baran, "Bu ihtiyacı giderme noktasında Ankara Ticaret Odası olarak Milli Eğitim Bakanlığımız ile işbirliği yapmaya hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu da otomotiv sektörüne, ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağını kazandırmak istediklerini ve Bakanlık olarak mesleki teknik okullarından bazılarını tematik hale getirebileceklerini bildirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ankara Ticaret Odası Gürsel Baran Eğitim Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title