Haberler

ATO Başkanı Baran'dan KDV oranındaki farklı uygulamalara çözüm talebi Açıklaması

Güncelleme:

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, bir ürünü alıp satarken farklı KDV oranları hesaplandığını belirterek, "Bu durumun mutlaka çözüme kavuşması, alış ve satışlardaki süreçlerde aynı oranların uygulanması gerekiyor.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, bir ürünü alıp satarken farklı KDV oranları hesaplandığını belirterek, "Bu durumun mutlaka çözüme kavuşması, alış ve satışlardaki süreçlerde aynı oranların uygulanması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Odadan yapılan açıklamaya göre, kuruluşun 60 No'lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesinin organizasyonuyla düzenlenen "Yiyecek ve İçecek Sektöründe KDV Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı", ATO Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Ankara Vergi Dairesi yetkilileri, komite üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Baran, sektörlerde farklı KDV oranı uygulandığına, bu durumun işletmelerin faaliyetini zorlaştırarak karmaşaya neden olduğuna dikkati çekti.

Söz konusu durumdan en çok yiyecek-içecek sektörünün etkilendiğini belirten Baran, "Farklı KDV oranları bizler için çok büyük bir sorun. Bir ürünü alırken farklı, onu müşterisine satarken farklı KDV oranı hesaplanıyor. Bu durumun mutlaka çözüme kavuşması, alış ve satışlardaki süreçlerde aynı oranların uygulanması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Baran, Oda üyeleri adına dile getirdiği taleplere Ankara Vergi Dairesi Başkanlığının yapıcı yaklaşım sergilediğini, sorunların çözümü konusunda da destek olduğunu bildirdi.

Mükellefler bilgilendiriliyor

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Denetleme Grup Müdürü Ali Aslankaya da toplantıda, yiyecek-içecek sektörünün herkesi ilgilendirdiğini, bu nedenle geniş kapsamlı toplantılarla mükellefleri bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade etti.

ATO 60 No'lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi Aykut Altıntaş ise Kovid-19 salgını ve sonrasında gelişen küresel çaptaki olayların yiyecek-içecek sektörünü olumsuz etkilediğini, farklı KDV uygulamaları nedeniyle sektörün çeşitli olumsuzluklarla karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ankara Ticaret Odası Gürsel Baran Ankara Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title