Haberler

Aso Başkanı Özdebir'den 'Tobb Seçimleri' Polemiğine Cevap

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu için "Bana göre aday olmamalı" ifadelerini kullandığı haberleriyle ilgili, "TOBB Başkanı'nın çok çalıştığını, yurt içinde ve dışında ülkemizi iyi temsil ettiğini söyledikten sonra"...

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu için "Bana göre aday olmamalı" ifadelerini kullandığı haberleriyle ilgili, "TOBB Başkanı'nın çok çalıştığını, yurt içinde ve dışında ülkemizi iyi temsil ettiğini söyledikten sonra 'ben olsam yurt dışı görevler uhdesinde kalmak şartıyla seçimlere girmezdim' dedim. Mevcut şartlar altında seçim yarışına girmek ya da girmemek herkesin tabii hakkıdır. Ayrıca konuşmamda TOBB'un tüzel kişiliğini rencide edecek tek bir ifadem olmamıştır" değerlendirmesini yaptı.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Şubat ayı oda meclis toplantısına katıldı. Genel bir ekonomik değerlendirmede bulunan Özdebir konuşmasına, Aralık ayı sonunda yapılan anketle başladı. Anket sonuçlarının yılın 3. çeyreğine göre son çeyrekte Ankara sanayisinde bir yavaşlamaya işaret ettiğini söyleyen Özdebir, 2012 yılının Ankara sanayisi için ihracat açısından verimli bir yıl olmadığına dikkat çekerek, 2012 yılının ülke sanayisi için de parlak bir yıl olmadığını dile getirdi.

Orta vadeli programda 2012 yılı hedeflerinin ihracat haricinde tutmadığını ifade eden Özdebir, orta vadeli hedefin amacının, planların hedefe göre yapılması olduğunu kaydederek, "Orta vadeli programda 2012 yılı büyüme tahmini yüzde 4 olarak açıklanınca biz de yılı yüzde 4-5 büyüme ile kapatırız demiş ve hesaplarımızı ona göre yapmıştık. Oysa bu büyüme tahminin yarısında kalacak ve hesaplar tutmayacaktır. Böyle bir ortamda iş dünyasının sıkıntıya girmesi normaldir" dedi.

"BAZI GERÇEKLERİ SÖYLEMEK BİZİM GİBİ MESLEK ÖRGÜTLERİNİN TEMEL GÖREVİDİR"

Para Politikası Kurulu'nun faiz koridorunu aşağıya çekip, karşılık oranlarını artırma kararı üzerine geçen hafta bir toplantı yapıldığını hatırlatan ASO Başkanı Özdebir, ekonomik gelişmeler konusundaki görüşlerin ardından konunun oda seçimlerine geldiğini belirterek, TOBB Başkanlığı ile ilgili basına yansıyan konuşmasının detaylarını şu şekilde aktardı:

"TOBB Başkanı'nın bugüne kadar yaptıkları inkar edilemez. Sohbet sırasında başkanın çok çalıştığını yurt içinde ve dışında ülkemizi iyi temsil ettiğini söyledikten sonra 'ben olsam yurt dışı görevler uhdesinde kalmak şartıyla seçimlere girmezdim dedim. Seçme ve seçilme hakkının sınırlandırılmaması konusunda Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karar yeni bir ortam oluşturmuştur. Mevcut şartlar altında seçim yarışına girmek ya da girmemek herkesin tabii hakkıdır. Ayrıca konuşmamda TOBB'un tüzel kişiliğini rencide edecek tek bir ifadem olmamıştır. Diğer yandan bazı gerçekleri söylemek, sıkıntıları dile getirmek bizim gibi meslek örgütlerinin temel görevidir."

Ekonomide işlerin iyiye gitmediğini söyleyen Özdebir, şirketlerin rekabet gücünü ve kararlılıklarını olumsuz etkileyen mevzuatın hala yerinde olduğuna vurgu yaparak, "İş dünyasını temsil eden üst kurumlar, bu konuyu dile getirmeli ve çözüm önerileri geliştirmelidir. Bu görüşlerimiz arkasındayım" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title