Haberler

ASO Başkanı Ardıç Hasanoğlan Elmadağ İş İnsanları İstişare Toplantısı'nda konuştu Açıklaması

Güncelleme:

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Ankara'nın ilerleyen yıllarda teknolojik dönüşümü tamamlayacağını belirterek, "Türkiye'nin teknoloji üretim ve ihracat üssü olacaktır.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Ankara'nın ilerleyen yıllarda teknolojik dönüşümü tamamlayacağını belirterek, " Türkiye'nin teknoloji üretim ve ihracat üssü olacaktır." ifadesini kullandı.

ASO'dan yapılan açıklamaya göre, ASO ve Hasanoğlan Sanayici ve İşadamları Derneğinin (HASSİAD) birlikte düzenlediği Hasanoğlan Elmadağ İş İnsanları İstişare Toplantısı Elmadağ'da düzenlendi.

ASO'nun, sanayicilerin sorunlarını yerinde çözmesi ve taleplerini yerine getirmesi amacıyla düzenlenen toplantıya, Elmadağ Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın'ın yanı sıra belediyelerin ve ilgili kurumların yöneticileri ve iş insanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Ardıç, Ankara'nın, son 20 yılda hızlı değişim göstererek, eğitimden sanayiye, bilimden teknolojiye her alanda yakaladığı başarı ile ülke ekonomisine yüksek katma değer yaratan bir kent haline dönüştüğünü ifade etti.

Ardıç, başkentin, sanayi bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri ve sahip olduğu insan kaynağı açısından Türkiye'nin diğer birçok iline göre daha avantajlı durumda olduğuna dikkati çekerek, "Sahip olduğu bu avantajlar da ülke ekonomisine katma değer olarak yansımaktadır. Başkentimiz, ilerleyen yıllarda teknolojik dönüşümünü tamamen tamamlamış, Türkiye'nin teknoloji üretim ve ihracat üssü olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Sanayi bölgelerinin oluşmasında yerel yönetimlerin önemi

Şehirlerin gelişmesi ile sanayileşme arasında doğrusal ilişki bulunduğuna işaret eden Ardıç, sanayi bölgelerinin oluşmasında yerel idarenin rolünün her geçen gün daha büyük önem kazandığını belirtti.

Ardıç, belediyelerin yerel ihtiyaçları hızlı ve doğru belirleme şansına sahip olduklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Ekonomik kalkınma üzerinde doğrudan etkili olurlar. Yerel yönetimler, sorunları çözerken sınırlı kaynakları etkin kullanmak zorundadır. Kentsel gelişmenin planlı bir biçimde gerçekleşmesi ve altyapı yatırımlarının doğru alanlara yönlendirilmesi, kentlerin ekonomik büyümelerini sürdürebilmeleri için gereklidir."

Ardıç üyelerinin sorun ve önerilerini kendi tespitleriyle, merkezi ve yerel yönetimlere aktarmaya çalışıp, çözüm aradıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu amaçla da sanayileşmenin daha ivmelenmesi için elimizden geldiği kadar sizlerle yakın olmaya çalışıyoruz. Hasanoğlan Sanayi Bölgesi, 80'nin üzerinde muhtelif sanayi tesisi ve 12 bini aşan istihdamla ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Özellikle kurucusu olduğumuz Elmadağ Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, mobilya üreticileri kümelenmesi açısından da bölgeye önemli kazanım sağlayacaktır. Bu kazanımlarda gerek Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Mansur Yavaş'ın gerekse Elmadağ Belediye Başkanı'mız Adem Barış Aşkın'ın, üreten ve katma değer yaratan biz sanayicilerin her zaman yanında olmasının payı büyüktür."

Öte yandan toplantıda konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Ankara'da üretimin ve istihdamın artması için organize sanayi bölgelerine ve iş dünyasına destek olduklarına dikkati çekti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ankara Sanayi Odası Seyit Ardıç Hasanoğlan Elmadağ İhracat Türkiye Ankara Teknoloji Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title