Haberler

Asırlık Projenin Birinci Etabı Ulaşıma Açıldı

Güncelleme:

İkinci Abdülhamid döneminde yapımı planlanan Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nin birinci etabı tamamlandı ve ulaşıma açıldı.

Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi'nin birinci etabında sona gelindi. İkinci Abdülhamid döneminde yapımı planlanan, Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nin birinci etabının ulaşıma açıldığı bildirildi.

140 YILLIK HAYAL

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski adıyla Dereyolu, şimdiki adıyla Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yaklaşık 140 yıllık bir hayal olduğunu hatırlattı. Projenin ilk kez Osmanlı İmparatorluğu döneminde Sultan Abdülhamit tarafından 1870 yılında Fransız mühendislere çizdirilmesiyle başladığını dile getiren Balkanlıoğlu, "O dönem yolun geçiş güzergahı, yapılan projelerle hazırlanmış. Bu yol, geçmişin rüyası, aynı zamanda 2. Abdülhamid'in rüyasıydı" dedi.

BİRİNCİ ETAP TAMAM

Vali Balkanlıoğlu, Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nin, Ordu'yu en kısa yoldan Sivas, Kayseri, Osmaniye ve Adana gibi iller başta olmak üzere Akdeniz'e bağlayan bir hat olduğuna işaret ederek, "Projenin Ordu ayağındaki birinci etabı tamamlandı ve ulaşıma açıldı. Kalan ikinci ve üçüncü etapları önümüzdeki yıllarda tamamlanarak ulaşıma açılacak" diye konuştu.

AÇILAN 15 KM'LİK ETAPTA 2 BİN 267 METRE TÜNEL VE 333 METRE UZUNLUĞUNDA VİYADÜK VAR

Projenin Ordu ayağının toplam 88 kilometreden oluştuğuna dikkati çeken Balkanlıoğlu, "Şimdi bu güzergahın birinci etabı, yani 15 kilometrelik bölümü ulaşıma açıldı. Açılan 15 kilometrelik etapta 2 bin 267 metre tünel ve 333 metre uzunluğunda 500 metre yüksekliğinde viyadük bulunuyor" ifadesini kullandı.

"VATANDAŞLAR ZAMAN VE YAKIT TASARRUFU SAĞLAYACAK"

Vali Balkanlıoğlu, Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun tam anlamıyla açılmasıyla vatandaşların zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Artık Ordulular için Sivas günübirlik gidilip gelinecek bir yer haline gelecek. Bu da aynı zamanda Orduluların Sivas'a gidip, Sivaslıların da Ordu'ya gelerek yatırım yapmalarını sağlayacak. Yol medeniyettir, yol sanayidir, yol yatırımdır. Ben bir kez daha bu yolun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Yolun ülke ekonomisine katkı sağlayacağını da kaydeden Balkanlıoğlu, "Her şeyden önce can ve mal kaybı bu yollarla birlikte en aza inecek. Her açıdan faydalı bir yol" değerlendirmesini yaptı.

Balkanlıoğlu, yolun kalan etaplarının tamamlanması adına gece gündüz çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

İkinci Abdülhamid Karadeniz Akdeniz Ordu Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri!
500

Yorumlar (173)

Recep Atli:

Sanayi sehirleri ve kasabalari Zonguldak, Eregli. Karabük unutulmus. Akp zaten bir isi yarim yamalak yapar. Beyin basmadigindan devamli hatalar olusuyor.

7
109
yanıtYanıtla
yalanmi:

bu osmanli sehzadelerinin en büyük hayali haremli avratlardi bi kirbit kutusu bile hayal edemeyen hanzolari reklam yapmayin osmanli zamaninda millet acliktan ölüyordu Allahtan mustafa kemal atatürk imdada yetistide kurtardi bu memleketi

30
62
yanıtYanıtla
isa:

çok komiksin dostum

yanıt10
yanıt2
komik olan ne:

sen beni carli caplinle karistirdin galiba

yanıt3
yanıt6
Cahil:

Git de biraz tarih öğren bebe

yanıt6
yanıt1
..:

Neyin kafasiniiiiiii yasiyorsun seeeenn..

yanıt2
yanıt0
Vbb:

Dostum sen cumhuriyetin ilk 5 10 senesine bak bakim halk ne zaman açlıktan ölüyor ne zaman daha iyi bir konumda bilmeden araştırmadan kemalist. Düşüncelerle de gelme öyle

yanıt4
yanıt0
Maho:

Asgari müştereklerde birleşmek ve kuvvetli olmak var iken bölünüp, parçalanıp birilerine yem olmak daha mı iyi

yanıt6
yanıt0
Ardahanli:

Osmanli olmasaydi acaba Atatürk kimin neyi olacakti hiç düsündünmü????? Bu topraklarin vatanin kurucusuna saygisizlik etmeyin........

yanıt8
yanıt1
DEMEM ŞU:

ŞU ERMENİYE BAKIN HELE HELEEE DİLİNİ KESMEK LAZIM ŞU AZINLIK TOHMUNUNNN

yanıt2
yanıt0
Tüm 173 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title