Haberler

Asgari ücrette gözler Beştepe'ye çevrildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temas trafiğiyle nihai noktaya yaklaşıldı

Güncelleme:

2022 asgari ücretin belirleneceği 4. ve son toplantının ne zaman yapılacağı belirsizliğini korurken, yeni asgari ücreti tespit çalışmaları ise devam ediyor. İşçi ve işveren temsilcileri, işçilerin eline geçen net ücretin artırılabilmesi için artırılabilmesi için sosyal güvenlik primi işçi payında indirim yapılmasını, asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını talep ediyor. Gözler bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Bilgin arasında Beştepe'de gerçekleşecek olası bir toplantının sonuçlarında.

Asgari ücret tespit komisyonunun 2022 yılında uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları devam ediyor. Komisyonun bu hafta içinde son toplantısını yaparak kararını açıklaması bekleniyor. NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen canlı yayında konuya ilişkin yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

"İşçi ve işverenin mutabık kaldığı bazı konular var. 1 Aralık'ta komisyon, tespit çalışmalarına başlamıştı. Bazı hesaplamalar halen devam ettiği için karar toplantısı için bir resmi çağrı gelmedi. Beklenti bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşmesi yönünde.

MASADAKİ TALEPLER NE?

Hazine'ye maliyet yaratan unsurlar var. Yaşam maliyeti konusunda komisyonda uzlaşılan rakam ağır işlerde çalışan asgari ücretli için 3 bin 576 lira. Bunun üzerine asgari ücretteki SGK işçi priminin 5 puanlık bölümünü Hazine'nin üstlenmesi konusunda işçi ve işveren mutabık kaldı. Yine gelir vergisi ilk diliminin asgari ücretin brütü tutarına yükseltilmesi konusunda da işçi ve işveren arasında bir mutabakat var.

4 BİN LİRANIN ÜSTÜNE ÇIKARACAK FORMÜLLER ÜZERİNDE DURULUYOR

Yaklaşık 3 bin 900 liralık işçi ve işverenin mutabık kaldığı bir asgari ücret rakamı söz konusu. Ancak işveren tarafının, son 6 yıldır devam eden asgari ücret desteğinin 2022'de de sürmesi yönünde bir talebi var. Bu talep karşılık bulursa asgari ücret 4 bin liranın üstüne çıkacak. Ancak teşvik kısmının ve vergi dilimi ile ilgili uygulamanın Hazine'ye maliyeti var. Bunların değerlendirildiği bir süreç var.

NİHAİ NOKTAYA YAKLAŞILDI

Karar toplantısı bu çalışmalar nedeniyle uzamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Ankara'da olduğu bugün yoğun bir temas trafiğiyle artık nihai noktaya geleceği yönünde beklentiler var."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Asgari Ücret Vedat Bilgin Beştepe Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (4)

TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Şubatta tekrar gıdaya zam benzine zam gaza zam, elde kaldı yine salatalık

44
2
yanıtYanıtla
çokomelli :

Ayın 15'i geldi. 15 yıllık bir öğretmen olarak az önce 393 dolar eden maaşım hesabıma yattı. Günlüğüm 13 dolara denk geliyor. Şöyle bir baktım da ABD'de saatlik çalışma ücreti 15 dolarmış. Yani benim bir günde kazandığımı, ABD işçisi bir saatte kazanıyor. Bizi kıskanmaktan her yerinde çıbanlar çıkan Almanya'da ise vasıfsız bir işçinin saati 12 Euro olacakmış. Bunları yazmaktaki niyetim kendi ülkemizdeki; memuru, işçisi, alt tabaka sayılan bizlerin içler acısı halini görmeniz içindir. Bunaldım...

35
11
yanıtYanıtla
Murat Aslan:

30 bin 40 bin 100 bin tl maaş alan insanlar bizleri asgari üçretle nasıl geçinmemizi düşünebilirler anlamış değilim türkiye genelin de yapılan zamlarla verilecek asgari üçret arasında sağlar kadar fark var

25
0
yanıtYanıtla
ferfer:

bir o konuşur bir öbürü konuşur bir sendika konuşur ohhooooooo yapacağınız 4 bin tl onuda davul zurnayla 2 ayda zor açıklıyorsunuz bu ne ücretmiş arkadaş neyse söyleyin işte

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title