Haberler

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Bakan Bilgin tartışmalara noktayı koydu

Güncelleme:

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarılması sonrası asgari ücrete ek zam beklentisi tavan yaptı. Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir" dedi.

En düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesinin ardından gözler asgari ücret ara zammı konusuna çevrildi. 2023 yılı Ocak ayında yapılan yüzde 54,66 oranındaki zamla birlikte yeni asgari ücret 8 bin 506 TL'ye yükselmişti. Gelen zamla birlikte asgari ücretle emekli maaşları aradaki makas daraldı.

BAKAN BİLGİN: BİR ZAM BEKLEMİYORUM

Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu olurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, "Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir" ifadelerini kullandı.

"GEREKİRSE ARA ZAM YAPMAKTAN GERİ DURMAYIZ"

Ocak ayında 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerekirse ara dönemde zam yapmaktan geri durmayız" ifadelerini kullanmıştı.

2023 ASGARİ ÜCRET NET VE BRÜT NE KADAR?

2023 yılın asgari ücretİ brüt 10 bin 8 TL, net olarak 8 bin 506 TL'ye yükseldi. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, verilen ücrette işçi başına 250 TL devlet desteği ödeneceği açıklandı. 2022 Temmuz ayına orala 2023 yılı asgari ücreti yüzde 54,66 oranında arttı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Vedat Bilgin Zam Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (16)

Nazlı Muhip:

Daha ne kadar olağanüstü bir durum olabilir ki. Millet peynir,süt alirken dusunuyor.

214
16
yanıtYanıtla
Gtcn:

Olağanüstü ne ya, açlik sinir 10 bin yoksulluk 30 bin olmuş zam yok o zaman zamları durdursaniza ev kira artişlari engelleyin nerdesiniz ?

207
12
yanıtYanıtla
Osman Marley:

seçimden ala olağanüstü bir durum mu var

149
37
yanıtYanıtla
bekir yapici:

disardan icerden yardim parasi olarak milyarlar geldi secimi kazanma hirsinla bol keseden dagitacaklar kullanacaklar belkide plan yeni ikdidara borc ve bos kasa teslim etmek yani kazansalarda kaybetselerde ekonomide yikim büyük milletimiz daha cok cile cekecek demektir.

104
74
yanıtYanıtla
Sencer:

Zam yoksa oyda yok size

48
51
yanıtYanıtla
ERKAN :

geçen zamda da yok dedin sonra zam oldu

63
3
yanıtYanıtla
mekanci1 genc:

Kit lere kadro noldu hayalmi oldu yazik be

38
14
yanıtYanıtla
Bedirhan Nazlı can:

Ne olur asgarî ücrete zam yapmayın fakat şu ortam daki pahaligin da bı çözümü ne bakın her gün her bir ürüne ayrı ayrı zam geliyor şimdi baskiliyorsaniz seçimden sonrası düşünülemez

39
1
yanıtYanıtla
bülent gencer:

Ev kiralarının 10.000 TL olduğu bir ülkede 8500 TL maaş ile insanları yaşamaya mecbur etmeniz gerçekten çok yerli ve milli bir karar.Sandıkta görüşeceğiz.????

24
4
yanıtYanıtla
Orhan Çakır:

Bu hiç bişe bilmiyor

17
9
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title