Haberler

Antep fıstığının kilosunun 60 TL'den 30 TL'ye düşmesi üreticiyi mağdur etti

Güncelleme:

Gaziantep'in Araban ilçesinde 'yeşil altın' olarak bilinen fıstık hasadı düşük fiyat nedeniyle buruk başladı. Fıstığın kilogram fiyatının 60 TL'den 30 TL'ye kadar gerilemesi üreticiyi mağdur etti.

Gaziantep'in Araban ilçesinde, kırmızı Antep fıstığı hasadına buruk başladıklarını belirten Arabanlı üreticiler, bir ay önce hasadı yapılan boz fıstığın kilogram fiyatının 60 TL'den 30-35 TL'ye kadar düşmesiyle mağdur olduklarını söyledi. Fıstık üreticisi Seydi Vakkas Kaya, kırmızı fıstığın hasat döneminde düşen fiyatlar yüzünden mağdur olduklarını ifade etti.

Araban'da Antep fıtığı hasadı fiyat nedeniyle buruk başladı

"ÜRETİCİLER TÜCCARIN İNSAFINA BIRAKILMAMALI"

2020 yılının ilk kırmızı Antep fıstığı hasadına başlanan bölgeleri ziyaret eden Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, Antep fıstığının yaklaşık 120 bin dönüm alanda yetiştirildiğini söyledi. Antep fıstığı üreticilerine sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Altun, "2020 yılının kırmızı fıstık hasadının başladığı son günlerde yeşil altın olarak bilinen Antep fıstığının fiyatı çok düşük. 60 TL'den 30 TL'ye kadar düştü. Tarım Bakanlığının fındık için açıkladığı taban fiyatı Antep fıstığı için de açıklanmalıdır. Antep fıstığı üreticilerini tüccarın insafına bırakılmamalıdır. Başta Gaziantep olmak üzere Şanlıurfa, Adıyaman ve tüm Güneydoğu Anadolu bölgesindeki Antep fıstığı üretimi yapan üreticilerin daha fazla ezilip mağdur olmamaları için sahip çıkılmalıdır" diye konuştu.

Araban'da Antep fıtığı hasadı fiyat nedeniyle buruk başladı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Gaziantep Araban Haberler

500

Yorumlar (152)

hercü merç:

cebi para görenlerin hepsi mağduruz mağduruz. Tüketici kardeşlerin hepsi mağdur. Tüccar aracılar marketçiler devlet bütün alacaklarını satın alan tüketicinin sırtına bindiriyorlar. Sırtları eşşeğin sıtından beter. 100 liraya bu memlekette fıstık ve ürünleri yiyiyoruz.

61
0
yanıtYanıtla
El insaf:

Zaten fıstık fiyatları çok yüksekti. birkaç yılda %200 zamlandı. Fiyat abartılıydı. Vatandaş biraz yesin, çok kazanmaya alışmışlar. Biz ne yapalım. Biraz da gariban düşünün bari

57
2
yanıtYanıtla
Halk:

Bu senede vatandaşın yüzü gülsün bi şükredin be 3 kuruşla geçinmeye çalışıyoruz.

41
2
yanıtYanıtla
Tekke:

Sen kim antep fıstığı kim git leblebi ye.

yanıt4
yanıt49
Antepli:

Yillardir yuksek fiyattan satiyorsunuz. Birazda vatandas sevinsin

36
4
yanıtYanıtla
dndr:

düssünki fakır fukarada yesin

34
1
yanıtYanıtla
Tekke:

Tüccar denen yaratıklar 100 liradan satacak yine düşmez..Tüccarı yakalayıp verecen odunu

yanıt6
yanıt1
Az bile:

Daha beter olun,fıstığı gariban yemiyorki. 30 lira bile çok.

17
18
yanıtYanıtla
salih:

ben antepteyim yalan söylüyorlar . ne düşmesi ben buralıyım fıstık yiyemiyoruz, baklava yiyemiyoruz ev fiyatları istanbulu geçmiş antep tamamen yaşanmaz bir şehir ilçeleride öyle. eğer memur olacaksanız sakın ha sakın buraya gelmeyin geçinemezssiniz. ben ilçedeyim kiralar 1500-2000 arası bir memurun aldığı 4000 tl nasıl geçinecek .

33
0
yanıtYanıtla
şehmuz:

ama vatandaşa 120 lira olacak dimi. ah sizi

29
1
yanıtYanıtla
Tüm 152 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title