Haberler

Ambalaj malzemelerine gelen yüzde 40'lık zam, esnafın belini büktü

Güncelleme:

Son 6 ayda ambalaj fiyatlarının yüzde 40 artması esnafı zor durumda bıraktı. Gelen zamları fiyatlara yansıtmak zorunda kaldıklarını belirten esnaf, "Ambalaj fiyatları düşerse biz de vatandaş da rahatlar" dedi.

Dünyada artan ham madde fiyatları pek çok üründe ambalaj fiyatlarının da artmasına sebep oluyor. Bursa'da ambalajı çok fazla kullanan esnaf, artan fiyatları ürünlerine zam olarak yansıtmamak için direniyor. Özellikle tavuk satışı yaparken köpük tabak ve ürünü sarmak için folyo ile kağıt ve poşet kullanan esnaf, artan ambalaj fiyatlarının bellerini büktüğünü belirtiyor. Esnaf, ambalaja 6 ayda gelen zammı sattıkları ürünlere yansıtmamak için uğraşıyor. Bir çok ürününü ambalajlayarak satan esnaf fiyatların düşmesini dört gözle bekliyor.

Ambalaj malzemelerine gelen yüzde 40'lık zam, esnafın belini büktü

"FİYATLAR DÜŞERSE BİZ DE VATANDAŞ DA RAHATLAR"

Uzun yıllardır çarşıda esnaflık yapan Akif Kurt, "Uzun yıllardır tavuk satışı yapıyorum. Tavuk satışı yaparken çok sayıda ambalaj malzemesi kullanıyorum. Kullandığım köpük tabak, streç film, kağıt ve poşetlere son 6 ayda yüzde 25 ila 40 arasında zam geldi. Ambalaj ürünlerine zam gelince biz de zam yapmak mecburiyetinde kalıyoruz. Biz zam yapmaktan değil indirim yapmaktan yanayız. Ambalaj fiyatları düşerse biz de vatandaş da rahatlar" dedi.

Ambalaj malzemelerine gelen yüzde 40'lık zam, esnafın belini büktü

"ZAMLAR BİZİ ZORLUYOR, FİYATLARIN DÜŞMESİNİ BEKLİYORUZ"

Esnaf Enver Koç ise, "Sattığımız her üründe ambalaj malzemesi kullanıyoruz. Aldığımız malzemeler yüzde 40 oranında zamlandı. Bu da bizi zorluyor, ambalaj fiyatlarının düşmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bursa Haberler

500

Yorumlar (13)

vatandaş:

Plastik ürünlere yapılan zamları bahane ederek fiyat artıranlar bu malzemeleri gider gösterdiğinizi vergiden düşürdüğünüzü neden söylemiyorsunuz ayrıca birçok firma paketli sattığı üründe dara düşümü yapmamakta bir kilo ette 2 gramlık paket ortalama 15 kuruş yapar bunlarıda hesaplayarak vatandaşın cebindeki paraya göz dikmeyin.

10
0
yanıtYanıtla
aa:

herkes cakal ulan ulke atık topluyor gerıdonusum dıye. . dıger ulkelerın copunu alıyor halen ambalaja zam.

7
0
yanıtYanıtla
meczup:

pahalı kuruyemiş alıyorsun kilosu yüzlira adam kilosuna onlira verdiği ambalajın içine koyup satıyor oradan yüzde doksan kar bitmedi kasaya geliyorsun poşete koydumu oradanda haşırt yirmi beş kuruş malı alıp kapıya çokan evine gitmeye çalışan evin yolunu şaşırıyor malı satarken avrupadan pahalı maaşa geldimi afrikadan düşük çok şükür elhamdülillah

7
0
yanıtYanıtla
Anıl:

Halka kuru ekmeği çok gördüler Afrikalı

yanıt2
yanıt0
CTRLXYZ:

Zam türkiyede her şey mübah olmuş

6
0
yanıtYanıtla
ahmet:

zamdan bıktık , diyen de çok ama duyan yok

6
0
yanıtYanıtla
Adam:

Yalan söylüyorlar

4
2
yanıtYanıtla
Adalet:

İki gün sonra devlet markete esnafa cezayı keser olay biter. Asıl üreticiyi asıl hammaddeyi takip etmeyen devlet son satıcı ve son tüketicinin nedense peşini bırakmıyor

4
0
yanıtYanıtla
Aşkito:

Yüzde 40 ın yüzünden herkes bu azabı çekiyor.

3
1
yanıtYanıtla
ET KAÇA, KAĞIT KAÇA...:

kasap efe ; eti zaten ambalajlayıp tartıyosun , kağıdıda 80 tl den satıyosun millete, konuşup durma vır vır

yanıt5
yanıt1
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title