Haberler

Altın Fiyatları Yükselişe Geçti

Güncelleme:

Altın fiyatları haftanın son gününde yükselişini devam ettiriyor.

Fed'e ilk anda tepki vermeyen piyasa, Fed Başkanı Ben Bernanke'nin ikinci sunumuyla moral buldu. Bernanke'nin "Altından anlamıyorum" demesine yükselişle tepki veren fiyatlar 1.290 doların üstüne çıktı. Yükselişte, ABD işsizlik başvuruları da etkili oldu.

ONSU 1.290 DOLAR OLDU

Hafta boyunca beklenen ABD Merkez Bankası (Fed) sunumuna tepkisiz kalan altın fiyatları son işlem gününde sessizliğini bozdu. Fed Başkanı Ben Bernanke'nin dün ikinci kez sahneye çıkması ve sunumunu soru-cevapla desteklemesi sonra fiyatlar yükselişe geçti. Altının ons fiyatı 1.290 doları aştı.

"ALTINDAN ANLAMIYORUM"

Fed Başkanı Bernanke, açıklamaları sırasında altınla ilgili soruları da yanıtladı. Bernanke, Senato'dan altın fiyatlarındaki düşüşü değerlendirmesi yönünde gelen soruya, değerli metalden anlamadığı yanıtını verdi.

"ALIŞILMIŞIN DIŞINDA BİR YATIRIM ARACI"

Bernanke, "Altın fiyatlarından gerçekten kimse bir şey anlamıyor" dedi ve kendisinin de farklı bir durumda olmadığını söyledi. Bernanke, altınla ilgili olarak "Alışılmışın dışında bir yatırım aracı" yorumunu yaparak, insanların bunu hem felaket sigortası hem de enflasyona karşı önlem olarak tuttuklarını söyledi.

"EKONOMİ İÇİN DAHA FAZLASI YAPILABİLİR"

Bernanke öte yandan, tahvil alımlarının azaltılmasının, ekonomistlerin Fed'in beklentisinin altında olduğunu söylediği verilere bağlı olacağını söyledi. Bernanke, Kongre'nin bu yıl Amerikan ekonomisine yardımcı olmak için daha fazla adım atabileceğini, ancak bunun yerine federal bütçe açığını azaltmaya odaklandığını söyledi.

İŞSİZLİK BAŞVURUSU 2 AYIN DİBİNDE

Öte yandan altın fiyatlarını tetikleyen bir diğer gelişme de ABD'deki işsizlik başvuruları oldu. İşsizlik başvuruları beklentilerin üzerinde düşerek son 2 ayın en düşük seviyesine geriledi. Başvurular 13 Temmuz'da biten hafta itibariyle 24 bin düşerek 334 bine geriledi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Gram altın 80.3 TL

Çeyrek altın 140 TL

Yarım altın 277.4 TL (10.30 itibariyle)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ben Bernanke Fed Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title